Αγωνιστικό Audi A1 quattro για το WRC [video]

Αγωνιστικό Audi A1 quattro για το WRC [video]

Ιδιωτική ομάδα μετέτρεψε το σουπερμίνι της Audi σε αγωνιστικό προδιαγραφών WRC.

Η νεοσύστατη ομάδα EKS JC του οδηγού Mattias Ekström παρουσίασε το νέο της όχημα που βασίζεται στο Audi A1 και θα τρέξει στις κατηγορίες WRC2 και WRC3.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχεται το τέλος του Audi A1;

To Audi A1 quattro εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Rally Technic. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,6 λίτρων με απόδοση 266 PS που συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο 5 σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω συτσήματος quattro, μια επιλογή που δεν υπάρχει στην πολιτική γκάμα του A1.

Την εικόνα συμπληρώνει το νέο στήσιμο της ανάρτησης και οι αγωνιστικοί τροχοί που για την περίσταση φορούν ελαστικά χιονιού - οι δοκιμές σε χώμα και άσφαλτο θα ακολουθήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Audi

Η φορεσιά του μοντέλου θυμίζει το Audi Quattro με λευκή απόχρωση, κίτρινα γραφικά και λεπτομέρειες σε μαύρο, γκρι και κόκκινο. Το αμάξωμα απέκτησε προεκτάσεις των φτερών εμπρός και πίσω που σβήνουν στους προφυλακτήρες, νέα γρίλια, εσοχή στο καπό, εισαγωγή αέρα οροφής, αγωνιστικούς καθρέφτες, κεντρική απόληξη της εξάτμισης και φυσικά μια σταθερή φτερούγα στο πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι σπαρτιάτικη, με ρολ κέιτζ, νέο τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα, ψηφιακό πίνακα οργάνων και ειδικό λεβιέ για το κιβώτιο και το χειρόφρενο.

Audi A1 quattro

Ο Mattias Ekström δήλωσε: «Όταν παρουσιάστηκε η νέα γενιά του Audi A1, γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να φτιάξουμε κάτι βασισμένο σε αυτήν. Και καθώς όλοι γνωρίζουν το πάθος που έχω για τα rally, έγινε γρήγορα σαφές πως θα φτιάξουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το όχημα είναι έτοιμο. Μένουν μόνο ι τελικές ρυθμίσεις. Πρέπει να διανύσουμε μερικά χιλιόμετρα δοκιμών και να συλλέξουμε πληροφορίες. Δεν έχουμε ακόμα τελική ημερομηνία για την πρεμιέρα όμως είναι ξεκάθαρο πως θα δούμε το αυτοκίνητο σε αγώνες μέσα στην άνοιξη και το καλοκαίρι».

Να θυμίσουμε πως ο Mattias Ekström έτρεχε με ένα αγωνιστικό Audi S1 στο πρωτάθλημα FIA World Rallycross Championship μεταξύ 2014 και 2019, κερδίζοντας τον τίτλο το 2016 και τερματίζοντας δεύτερος το 2017 και το 2018. Πρόσφατα επέστρεψε στο WRC στον αγώνα της Φιλανδίας με ένα Skoda Fabia κατηγορίας WRC3.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube