Μια Dodge Charger 1970 με 1.650 άλογα

Μια Dodge Charger 1970 με 1.650 άλογα

To restomoding είναι της μόδας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κάποια κομμάτια του είναι έργα τέχνης και εργοστάσια παραγωγής ισχύος. Όπως αυτό!

Ποιος δεν θα ήθελε ένα αυτοκίνητο Pro Touring look; Αυτό φαίνεται λοιπόν ότι σκέφτηκαν τα τζιμάνια της SpeedKore Performance στο Wisconsin και, πιστέψτε μας, είναι μάστορες στη μίξη των μετάλλων και στα πανίσχυρα μοτέρ. Είναι το ίδιο μαγαζί που έφτιαξε την αξέχαστη Plymouth Barracuda 1970 στην ταινία Furious 7.  

Το τελευταίο δημιούργημά τους είναι μια Dodge Charger του 1970 που ξανασχεδιάστηκε, ανασχηματίστηκε και άναψε και πάλι το ενδιαφέρον χάρη στο συνταρακτικό στιλ και στην τρομακτική ισχύ της.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται πλέον Tantrum και το αμάξωμα ανασχηματίστηκε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να είναι σαφές από τη μια πως πρόκειται για Charger και από την άλλη για καστομιά. Τα βασικά ενός restomod κιτ που σέβεται τον εαυτό του είναι παρόντα, όπως οι τεράστιες ζάντες και τα μεγάλα φρένα. HRE S104 οι πρώτες σε 19” εμπρός και 20” πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Baer με δισκόπλακες 356 mm.

Βέβαια το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί ο «πυρηνικός αντιδραστήρας» που βρίσκεται κάτω από το καπό. Η SpeedKore πήρε ένα αγωνιστικό διτούρμπινο 9λιτρο Mercury Marine V-8 QC4v και τον στρίμωξε κάτω από το καπό της Charger. Αυτό το μοτέρ V8 αποδίδει 1.650 άλογα που τα στέλνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6ριού χειροκίνητου σασμάν Tremec και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Θα μας πείτε, και τι λάστιχα χρειάζεται αυτό το πράμα; Η SpeedKore τοποθετεί Michelin 345 mm σειράς που προφανώς θα δίνουν ένα στοιχειώδες γκριπ για να ξεκουνήσει το αυτοκίνητο όταν λιώσεις με το πόδι το γκάζι στο πάτωμα, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο.

Αν θέλετε βέβαια να δείτε το αυτοκίνητο από κοντά, βιαστείτε! Θα κάνει την εμφάνισή του στο Grand National Roadster Show των ΗΠΑ, τον επόμενο μήνα (29-31 Ιανουαρίου) στην Pomona στην Καλιφόρνια. Τι χρειάζεται; Ένα εισιτηριάκι μέχρι το Los Angeles… Πρέπει να το δεις αυτό το αυτοκίνητο αυτοπροσώπως για να πιστέψεις!   

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube