Audi RS6 vs Lambo Aventador σε drag race με νικητή…

Audi RS6 vs Lambo Aventador σε drag race με νικητή…

Για βάλτε στοιχήματα... Τι πιθανότητες έχει ένα στέισον να κοντράρει μια Lambo Aventador στην ευθεία;

Καλά! Δεν θέλει βέβαια και πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι αυτό το στέισον, Avant όπως θέλει να τα λέει η Audi, το RS6, δεν είναι «μαμά». Έστω κι αν στοκ βγάζει στην πρόσφατη, ισχυρότερη, έκδοση Performance 605 PS.

Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για ένα Audi RS6 Avant με 700 άλογα, ρυθμισμένο από τη σουηδική Τ.Μ.Chiptuning. Έτσι ώστε να ισοφαρίζει το κοπάδι από τα άλογα που βρίσκεται κάτω από το ανθρακονημάτινο κάλυμμα του ιταλικού V12 της Lamborghini Aventador.

Όσον αφορά τη ροπή, αυτή είναι σαφώς υψηλότερη στο Audi. Παρότι δεν έχουμε διαθέσιμα νούμερα, το στοκ RS6 βγάζει 71,4 στη στάνταρ και 76,5 kgm στην έκδοση Performance έναντι των 70,3 kgm της Aventador.

Όσο για τις λοιπές ομοιότητες και διαφορές, τα δύο αυτοκίνητα είναι μεν τετρακίνητα, αλλά η διαφορά στο βάρος τους χαώδης. Το γερμανικό στέισον ξεπερνά τους δύο τόνους (2.025 kg), με τη Lambo Aventador να ζυγίζει «μόλις» 1.625 kg. Με άλλα λόγια, διαφορά 400 kg ή, αν θέλετε, μισό και πλέον κιλό ανά ίππο παραπάνω.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, στα χαρτιά το στοκ Audi χρειάζεται για το 0-100 km/h 3,9” (3,7” το Performance), ενώ η Lamborghini Aventador 2,9”. Δυστυχώς δεν έχουμε στοιχεία για τις επιδόσεις του tuned RS6, αλλά από το video μπορούν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα.

Απλώς να επισημάνουμε ότι τα αυτοκίνητα κοντράρονται, εκκινώντας από rolling start. Και μην φανταστείτε ότι αυτό, έστω και εν μέρει, εξουδετερώνει το μειονέκτημα του μεγαλύτερου βάρους του RS6. Η μάζα του είτε από στάση είτε rolling παραμένει πεισματικά πάνω από δύο τόνους…

Αλλά ας αφήσουμε στο video να μας αποκαλύψει τα υπόλοιπα και την έκβαση αυτής της μονομαχίας…

[Πηγή gtboard.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube