Audi headquarters, Ingolstadt, Germany
node/39284

Ο όμιλος Volkswagen αγόρασε πλέον όλη την Audi!

Ο γερμανικός κολοσσός του Volkswagen Group διέθετε μέχρι τώρα «μόνο» το 99,64% των μετοχών του Ingolstadt. Και η ιδιοκτησία του έφτασε στο 100%, εξαγοράζοντας τις εναπομείνασες μετοχές με πάνω από 48% καπέλο.

Σε αντίθεση με ό,τι πρεσβεύει το συλλογικό ασυνείδητο, η Audi δεν ανήκε εξ ολοκλήρου στον 'Ομιλο Volkswagen. Στην πραγματικότητα, μια χούφτα επενδυτών κατείχε κάμποσες μετοχές... Μέχρι πρότινος...  Διότι και αυτών το μερίδιο αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς αγοράστηκε από τη Volkswagen.

Η Volkswagen και η Audi εξελίσσουν από κοινού πλατφόρμες, κινητήρες, μοντέλα και τεχνολογίες εδώ και αρκετές δεκαετίες χωρίς η πρώτη να κατέχει όλες τις μετοχές του premium κατασκευαστή του ομίλου. Η VW μέχρι πρότινος κατείχε για την ακρίβεια το 99,64% της Audi. Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από την οικονομική έκδοση του Reuters, η Volkswagen έχει πλέον το 100% της φίρμας, κάτι που εξηγεί εν μέρει την καλή τιμή που έπιασε η μετοχή της Audi AG, με τιμή αγοράς πάνω από το 48% της χρηματιστηριακής αξίας της,

Ο όμιλος Volkswagen, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πλήρωσε 1.551,53 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η τιμή είχε σταθεροποιηθεί περίπου στα 1.000 ευρώ εδώ και αρκετούς μήνες. Η συμφωνία που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της Audi αντιπροσωπεύει για τον όμιλο, σύμφωνα με τις φήμες, μια επένδυση άνω των 237 εκατομμυρίων ευρώ. Πηγές δείχνουν ότι όλα θα επισημοποιηθούν από τα δύο μέρη στην επόμενη γενική συνέλευση της Audi, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του καλοκαιριού.

node/39636

Η διαφήμιση του Audi RS 4 που ενόχλησε το κοινό

Μετά από τα αρνητικά σχόλια των ακολούθων της, η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη μέσω νέων αναρτήσεων στο Twitter.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Η διαφήμιση του Audi RS 4 που ενόχλησε το κοινό

Μια διαφήμιση της Audi που δημοσιεύθηκε στο Twitter την Κυριακή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του κοινού και την άμεση απάντηση της εταιρείας με μια σειρά απολογητικών αναρτήσεων. Ο λόγος για την φωτογραφία ενός κοριτσιού πολύ μικρής ηλικίας το οποίο στέκεται μπροστά από τη γρίλια του νέου Audi RS 4 φορώντας γυαλιά ηλίου και κρατώντας στο χέρι του μια μπανάνα.

Μέρος του κοινού θεώρησε πως η εικόνα αφήνει σεξουαλικά υπονοούμενα (λόγω του σχήματος της μπανάνας), ενώ οι περισσότεροι άσκησαν κριτική για θέματα ασφαλείας καθώς το παιδί κάθεται πολύ κοντά στη μάσκα του αυτοκινήτου και το μικρό του ύψος (λόγω ηλικίας) το καθιστά μη ορατό από τη θέση του οδηγού.

Απαντώντας στα σχόλια των ακολούθων της, η Audi έγραψε: «Σας ακούμε και ας ξεκαθαρίσουμε αυτό: Νοιαζόμαστε για τα παιδιά. Το Audi RS 4 είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση ανάγκης. Για αυτό και το παρουσιάσαμε με διάφορα μέλη μιας οικογένειας στη διαφημιστική καμπάνια.»

«Ελπίζαμε πως θα μπορούσαμε να μεταδώσουμε αυτά τα μηνύματα, δείχνοντας πως ακόμα και οι ποιο αδύναμοι συμμετέχοντες μπορούν να χαλαρώσουν με την τεχνολογία RS. Αυτό ήταν λάθος! Η Audi δεν σκόπευε ποτέ να πληγώσει τα συναισθήματα κανενός.»

«Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη για αυτή την εικόνα που δεν είχε ευαισθησία, και σας διαβεβαιώνουμε πως δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά στο μέλλον. Επιπλέον θα διεξάγουμε άμεσα εσωτερική έρευνα για το πώς αυτή η καμπάνια δημιουργήθηκε και αν οι μηχανισμοί ελέγχου έσφαλαν σε αυτή την περίπτωση.»

Ακολουθούν τα tweet της Audi.

 

node/39620

Είναι αυτό το νέο Audi Q5 Sportback;

Φωτογραφίες από την Κίνα αποκαλύπτουν το σχεδιασμό της έκδοσης Sportback του ανανεωμένου Audi Q5.

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Είναι αυτό το νέο Audi Q5 Sportback;

Καθώς περιμένουμε για την επίσημη πρεμιέρα του Audi Q5 Sportback, φωτογραφίες ενός πρωτοτύπου από την Κίνα χωρίς ιδιαίτερο καμουφλάζ έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο. Δε γνωρίζουμε αν το εικονιζόμενο μοντέλο είναι όντως η έκδοση παραγωγής του επερχόμενου coupe-SUV της Audi, όμως μοιάζει αρκετά με αυτό που θα περιμέναμε από ένα Q5 Sportback.

Τα κοινά στοιχεία με το πρόσφατα ανανεωμένο Q5 εντοπίζονται στους αεραγωγούς του εμπρός προφυλακτήρα, τη γρίλια Singleframe, το καπό, την χαρακτηριστική καμπύλη γραμμή στο προφίλ που αγκαλιάζει τα φτερά, το παρμπρίζ και τις εμπρός πόρτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανεωμένο Audi Q5 [video]

Το υπόλοιπο αμάξωμα έχει ανασχεδιαστεί, με νέα φώτα εμπρός που ενσωματώνουν σκαλοπάτι και θυμίζουν αυτά του Q3 Sportback, όπως η νέα γραμμή παραθύρων και η εντονότερη κλίση της οροφής προς τα πίσω. Στην ουρά, ξεχωρίζει το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ, ο σπορ προφυλακτήρας και τα νέα πίσω φώτα που όπως και τα εμβλήματα της Audi είναι καλυμμένα.

Η γκάμα κινητήρων του Q5 Sportback αναμένεται να είναι ίδια με αυτή του Q5, όπως και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη. Όσο για τους ανταγωνιστές, το νέο μοντέλο της Audi θα τοποθετηθεί στην αγορά απέναντι από την BMW X4 και την Mercedes-Benz GLC Coupe.

[Πηγή: Carscoops]