Ο όμιλος Volkswagen αγόρασε πλέον όλη την Audi!

Ο όμιλος Volkswagen αγόρασε πλέον όλη την Audi!

Ο γερμανικός κολοσσός του Volkswagen Group διέθετε μέχρι τώρα «μόνο» το 99,64% των μετοχών του Ingolstadt. Και η ιδιοκτησία του έφτασε στο 100%, εξαγοράζοντας τις εναπομείνασες μετοχές με πάνω από 48% καπέλο.

Σε αντίθεση με ό,τι πρεσβεύει το συλλογικό ασυνείδητο, η Audi δεν ανήκε εξ ολοκλήρου στον 'Ομιλο Volkswagen. Στην πραγματικότητα, μια χούφτα επενδυτών κατείχε κάμποσες μετοχές... Μέχρι πρότινος...  Διότι και αυτών το μερίδιο αποτελεί πλέον παρελθόν, καθώς αγοράστηκε από τη Volkswagen.

Η Volkswagen και η Audi εξελίσσουν από κοινού πλατφόρμες, κινητήρες, μοντέλα και τεχνολογίες εδώ και αρκετές δεκαετίες χωρίς η πρώτη να κατέχει όλες τις μετοχές του premium κατασκευαστή του ομίλου. Η VW μέχρι πρότινος κατείχε για την ακρίβεια το 99,64% της Audi. Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από την οικονομική έκδοση του Reuters, η Volkswagen έχει πλέον το 100% της φίρμας, κάτι που εξηγεί εν μέρει την καλή τιμή που έπιασε η μετοχή της Audi AG, με τιμή αγοράς πάνω από το 48% της χρηματιστηριακής αξίας της,

Ο όμιλος Volkswagen, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πλήρωσε 1.551,53 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η τιμή είχε σταθεροποιηθεί περίπου στα 1.000 ευρώ εδώ και αρκετούς μήνες. Η συμφωνία που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο της Audi αντιπροσωπεύει για τον όμιλο, σύμφωνα με τις φήμες, μια επένδυση άνω των 237 εκατομμυρίων ευρώ. Πηγές δείχνουν ότι όλα θα επισημοποιηθούν από τα δύο μέρη στην επόμενη γενική συνέλευση της Audi, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube