Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-Benz CLS [videos]

Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-Benz CLS [videos]

H Mercedes-Benz αποκάλυψε τη φρεσκαρισμένη CLS, όπως μας είχε προϊδεάσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι εξωτερικές αλλαγές στη νέα CLS χρειάζονται εκπαιδευμένο μάτι που θα εντοπίσει τις ελαφρά μεγαλύτερες αεροεισαγωγές στον εμπρός προφυλακτήρα, τη μάσκα που απέκτησε διαμαντέ σχεδιαστικό μοτίβο και τα πίσω φανάρια που το πλαστικό τους είναι λίγο πιο φιμέ.

Το ίδιο ελαφρύ ανανεωτικό αεράκι υπάρχει και στο δυσδιάκριτα αλλαγμένο εσωτερικό, με τη νέα 8ιντση έγχρωμη οθόνη, το ανασχεδιασμένο τριάκτινο τιμόνι, καθώς και άλλες μικρές σχεδιαστικές επεμβάσεις ανάξιες μνείας. Όλα μαζί αθροιστικά όμως δημιουργούν μια ανανεωμένη εικόνα που αντιλαμβάνεσαι ασυνείδητα.

Όσον αφορά τους κινητήρες, μια νέα CLS 220 BlueTEC προστέθηκε στην γκάμα με το γνωστό τουρμποντίζελ των 2,1 λίτρων με απόδοση 170 PS και 40,8 kgm. Το ίδιο μοτέρ υπάρχει και σε έκδοση μεγαλύτερης ισχύος (CLS 250 BlueTEC) με 204 PS και 51,0 kgm, με την γκάμα των ντίζελ να συμπληρώνεται από τη CLS 350 BlueTEC, με 3λιτρο μοτέρ V6 που αποδίδει 258 PS και 63,2 kgm.

Στην γκάμα υπάρχει ακόμη μια καινούργια CLS 400, που αντικαθιστά τη CLS 350 CGI, και κάτω από το καπό διαθέτει ένα 3,5λιτρο διτούρμπινο V6 που αποδίδει 333 PS και 48,9 kgm -26 PS και 11,2 kgm παραπάνω από τον αντικαταστάτη της.

Ανεβαίνοντας ψηλότερα στους βενζινοκινητήρες, βρίσκουμε τη CLS 500 με 408 PS και 61,2 kgm, ενώ η AMG CLS και AMG CLS Shooting Brake συνεχίζουν να φορούν τον υπό κατάργηση 5,5λιτρο διτούρμπινο V8 με τους 557 PS και τα 73,4 kgm (585 PS και 81,5 kgm στην S 63 AMG).

Να θυμίσουμε ότι το μοτέρ αυτό θα δώσει τη θέση του στο νέο 4λιτρο διτούρμπινο V8 που θα φορέσουν πρώτες η Mercedes-Benz AMG GT και η  επερχόμενη C63 AMG.  

Εξαιρουμένων των  CLS 220 BlueTEC, CLS 250 BlueTEC, CLS 350 BlueTEC και CLS 500, μπορείς να παραγγείλεις της νέα CLS με το νέο αυτόματο σασμάν 9G-TRONIC με τις εννιά ταχύτητες που υπόσχεται μικρή μείωση στην κατανάλωση, ενώ παράλληλα, όπως λέει η Mercedes-Benz, «ενισχύει τη άνεση και την ακρίβεια των αλλαγών». Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι όλα τα μοτέρ συμμορφώνονται στις αντιρρυπαντικές προδιαγραφές Euro 6.

Το «μεγάλο» νέο στην ελαφρά ανανεωμένη CLS είναι η προσθήκη των Multibeam LED εμπρός. Τα φανάρια αυτά διαθέτουν 24 LED, το καθένα ελεγχόμενα ξεχωριστά, που ρυθμίζονται αυτόματα 100 φορές το δευτερόλεπτο με τη χρήση μια κάμερας και τεσσάρων μονάδων ελέγχου.

Το σύστημα υψηλής τεχνολογίας Multibeam LED μπορεί να ανιχνεύει τα αντιθέτως διερχόμενα αυτοκίνητα και να ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινή δέσμη για να μην «τυφλώνει» τους οδηγούς τους. Επιπλέον, τα Multibeam LED ανιχνεύουν τις επερχόμενες στροφές και τις φωτίζουν από πριν, την ίδια στιγμή που το σύστημα πλοήγησης «βλέπει» τους κυκλικούς κόμβους, δίνοντας εντολή να τροποποιηθεί ανάλογα η φωτεινή δέσμη για να παράσχει τη βέλτιστη ορατότητα.    

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube