Η νέα Toyota Supra θα «παρελάσει» στο φετινό FOS [video]

Η νέα Toyota Supra θα «παρελάσει» στο φετινό FOS [video]

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι η νέα Supra θα παρουσιαστεί καμουφλαρισμένη στο Goodwood Festival of Speed, ενώ θα συμμετέχει και στο NASCAR Xfinity Series του 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Toyota στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η νέα Supra θα παρευρεθεί στο φετινό Goodwood Festival of Speed από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου.

Παρά το γεγονός ότι το νέο μοντέλο θα φέρει καμουφλάζ, θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους φίλους του ιαπωνικού κουπέ να δουν τη φιγούρα του από κοντά και να το απολαύσουν στην ανάβαση που οδηγεί στα ενδότερα του πύργου του Goodwood.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο της νέας Toyota Supra θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019 και σύμφωνα με διαρροές στον ιαπωνικό Τύπο θα εφοδιάζεται με έναν 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα τούρμπο που αποδίδει 340 άλογα και 45,9 kgm που θα περνούν στο δρόμο μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Αργότερα θα δούμε και έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης.

Η νέα Supra βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τη νέα BMW Z4, κι αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της ενισχυμένης με ανθρακονημάτινα τμήματα αρχιτεκτονικής που έχουμε δει σε πολλά μοντέλα BMW όπως το i3, η Σειρά 5 και η Σειρά 7.

Τέλος, η Toyota ανακοίνωσε και την επιστροφή της στον αμερικάνικο μηχανοκίνητο αθλητισμό με συμμετοχή στο NASCAR Xfinity Series (κάτω φωτογραφία). Η νέα Supra θα κάνει την πρώτη της αγωνιστική εμφάνιση στην Daytona το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου του 2019 και το βίντεο μας δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο αγωνιστικό.

Toyota Supra 2019 Xfinity

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube