Mercedes-AMG GT S v Nissan GT-R NISMO @ drag strip [video]

Mercedes-AMG GT S v Nissan GT-R NISMO @ drag strip [video]

Είναι μια άδικη κόντρα και στα χαρτιά κερδισμένη εξαρχής από τo Nissan. Είναι όμως τα πράγματα έτσι;

Φαινομενικά πρόκειται για μια κόντρα που η Mercedes-AMG GT S [βλ. video-οδήγηση] δεν έχει το πλεονέκτημα: Μπορεί να είναι ελαφρύτερη από το Nissan GT-R NISMO και να αποδίδει την ίδια ροπή. Αλλά ο λόγος ισχύος προς βάρος και τα νούμερα στα «χαρτιά» δίνουν το πλεονέκτημα στο GT-R. Ισχύει;

Την απάντηση την έχουμε, εδώ! Σαφώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα, παρά τις όποιες τεχνικές ή ουσιαστικές ομοιότητες. Βέβαια, από την άλλη η απάντηση για το ποιο θα ήταν καλύτερο για τον καθένα έρχεται να απαντηθεί από  τις ερωτήσεις «για τι είδους σούπερκαρ ψάχνεις;» και «τι είδους οδηγός είσαι;».

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις προδιαγραφές των δύο αυτοκινήτων. Από τη μία έχουμε το GT-R NISMO με 3,8λιτρο μοτέρ V6, μέγιστη ισχύ 600 άλογα και μέγιστη ροπή 66,5 kgm. To Nissan ζυγίζει 1.798 κιλά πιάνει στην ευθεία τα 315 km/h και κάνει το σπριντ 0-100 km/h σε 2,8”.

Το 4λιτρο διτούρμπινο μοτέρ V8 της Mercedes-AMG GT S με 510 άλογα υπολείπεται κατά 90 PS του GT-R NISMO, η ροπή του είναι σχεδόν πανομοιότυπη με 66,3 kgm αλλά ζυγίζει 1.645 kg. Βάρος που της δίνει αναλογία κιλών ανά ίππο 3,2 kg έναντι τριών κιλών του Nissan.

Έτσι στα χαρτιά, η AMG GT S χρειάζεται 3,8” για το 0-100 km/h, ένα δευτερόλεπτο ξερό πάνω από το GT-R Nismo, ενώ σε τελική μόλις που υπολείπεται πέντε χιλιομέτρων του Nissan, με 310 km/h.

Χωρίς να θέλουμε να σας προκαταλάβουμε, χρειάζεται να σημειώσουμε ότι τα αυτοκίνητα κάνουν δύο κόντρες, με τη δεύτερη να τη θεωρούμε πιο χρήσιμη και πιο διαφωτιστική σχετικά με τις δυνατότητές τους, καθώς εκκινούν σε πλήρη συγχρονισμό. Παρόλα αυτά και όποια αίσθηση κι αν αποκομίσετε, να θυμάστε ότι η εκκίνηση εν κινήσει, προφανώς και δεν είναι ένα από τα ατού του Nissan, αντίθετα με την εκκίνηση από στάση που λίγα αυτοκίνητα μπορούν να το κοντράρουν.

[Πηγή carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube