Κόντρα Jaguar vs Jetman [video]

Κόντρα Jaguar vs Jetman [video]

Μια Jaguar XJR 2016 σε πρωτότυπη κόντρα με έναν ιπτάμενο άνθρωπο-τζετ, στην έρημο του Dubai

Στο video clip της Jaguar, ο παλιός οδηγός F1, Martin Brundle, κοντράρει με τον ιπτάμενο άνθρωπο Yves Rossy σε μια ευθεία 2,81 km στην έρημο του Dubai,

O Brundle κάθεται άνετα πίσω από το τιμόνι της φρεσκαρισμένης Jaguar XJR του 2016, ενώ ο Rossi φοράει τη στολή του Jetman, που περιλαμβάνει μια πτέρυγα «Δ» με άνοιγμα 2 μέτρων και 4 μονάδες πρόωσης Jet-Cat.

Θα δείτε στο video ποιος κέρδισε τελικά την κόντρα, αλλά πριν μαντέψετε σας λέμε ότι ο Brundle έπιασε τα 280 km/h με την Jaguar, ενώ ο Rossy έφτασε πετώντας τα 313 km/h!

Ο Brundle δήλωσε μετά την κόντρα: «Αυτός ήταν ο πιο ξεχωριστός αγώνας που πήρα ποτέ μέρος. Δεν είχα δει ποτέ την πτέρυγα Jetman, που είναι γεμάτη τεχνολογία και καινοτομία, κι ο Yves είναι ένας πολύ γενναίος άντρας. Όπως αποδείχτηκε, είναι και άγρια ανταγωνιστικός!»

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, η XJR έχει 5λιτρο κινητήρα V8 με κομπρέσορα, που αποδίδει 557 PS και 69,3 kgm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και επιταχύνει την XJR από στάση μέχρι τα 100 km/h σε 4,4”.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube