Ευρωπαϊκή αγορά: Πτώση 7,9% τον Ιούνιο

Ευρωπαϊκή αγορά: Πτώση 7,9% τον Ιούνιο

Ποιοι είδαν τις πωλήσεις τους να κατρακυλούν και ποιοι είναι αυτοί που χαμογελάνε.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 7,9% τον Ιούνιο, με μεγάλους «χαμένους» τις Nissan, Volvo, Honda και Fiat Chrysler Automobiles.

Συγκεκριμένα οι ταξινομήσεις μειώθηκαν σε 1,49 εκατομμύρια αυτοκίνητα από 1,62 εκατομμύρια στον αντίστοιχο μήνα του 2018, σύμφωνα με στοιχεία του ACEA.

 Σε ό,τι αφορά στους κατασκευαστές η Nissan είδε τις πωλήσεις της να υποχωρούν  κατά 27% τον Ιούνιο, ενώ η Volvo κατά 22%. Οι πωλήσεις της Honda υποχώρησαν κατά 19%, της FCA κατά 14%, ενώ μείωση 10%  είδε η BMW, 9,6% το Group Volkswagen και 8,2% η Daimler και η PSA.

Από το Volkswagen Group, η SΕΑΤ ήταν ο μοναδικός νικητής με αύξηση πωλήσεων 7,4%, ενώ μειώσεις είδαν η Audi (-14%) και η (- 8,5%).

Στον όμιλο PSA είχαν έναν κακό μήνα, εκτός από τη DS, της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,4%. Η Peugeot μειώθηκε κατά 10,5%, η Opel μειώθηκε κατά 9,7% και οι πωλήσεις της Citroen μειώθηκαν κατά 3,6%.

Η Ford είδε τον όγκο της να μειώνεται κατά 5,4%. Μειώσεις είδε επίσης και η Renault κατά 7,2% , ενώ η Dacia κέρδισε 3,9%. Αύξηση είδε και η Jeep από την FCA κατά 1,5%.

Μεταξύ των Ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών, η Toyota, η Lexus και η Kia κέρδισαν. Οι πωλήσεις της Lexus σημείωσαν άνοδο 8,7%, της Toyota  1,1%, όπως και της Kia, ενώ η Hyundai είδε μείωση της τάξης του  6,3%.

Συνολικά και με βάση τις προβλέψεις του ACEA, η χρονιά θα κλείσει με μια μείωση των πωλήσεων στην Ευρώπη κατά 1%, κάτι που αποδίδεται και στο Brexit αλλά και στην πτώση της ζήτησης γενικότερα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube