Ευρωπαϊκή αγορά: Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η χρονιά

Ευρωπαϊκή αγορά: Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησε η χρονιά

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι - Σε ποιες χώρες καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες μειώσεις.

Η Porsche, η Alfa Romeo, η Nissan, η Fiat και η Audi σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία είδε τις συνολικές της επιδόσεις να μειώνονται κατά 4,6% τον Ιανουάριο. Αντίθετα, αύξηση παρουσίασαν η Volvo, η DS και η Dacia.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν στο 1,23 εκατ., έναντι 1,25 εκατ. για το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.  

Το πρόβλημα για εταιρείες όπως η Porsche ή η Audi έχει να κάνει με τις καθυστερήσεις στην πιστοποίηση των οχημάτων τους με βάση το νέο πρωτόκολλο WLTP.

Πιο αναλυτικά και πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ACEA, τη μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων παρουσίασαν τον Ιανουάριο: Η Porsche  κατά 50% , η Alfa Romeo κατά 35%, και η Nissan κατά 25%. Η Fiat έπεσε κατά 20% και η Audi κατά 17%.
Μειώσεις κατέγραψαν επίσης η Renault (-8,3%), η, Land Rover (-7,6%), η Ford (-6,6%), η Opel και η Τoyota κατά 6,4% με τη VW να καταγράφει μείωση της τάξης του 3,5%.

Νικητές

Οι πωλήσεις της Volvo αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 21%. Αύξηση είχε και η  DS κατά 14%, ενώ η Dacia κέρδισε 13%.
Άλλες μάρκες που είδαν τις πωλήσεις τους να καταγράφουν θετικό πρόσημο είναι η SEAT (+6,5%), η Smart (+6,3%), η MINI (+3,7%), η Citroen (+2,8%), η Kia (+2,2%) και η Jaguar (+1,6%).

Σε ό,τι αφορά τέλος στις κατά τόπους αγορές, αντιμέτωπες με μειώσεις βρέθηκαν αυτές της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Η Ιταλία είναι αντιμέτωπη με μια συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα, όπως και η Ισπανία, την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι αντιμέτωπο με τις επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου άτακτου Brexit.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube