Volvo: Περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 km/h για όλα τα νέα μοντέλα της

Volvo: Περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 km/h για όλα τα νέα μοντέλα της

Δυνατότητα ακόμα αυστηρότερων περιορισμών από τον ιδιοκτήτη μέσω του Care Key.

Μετά από την αντίστοιχη περσινή ανακοίνωσή της, η Volvo περιορίζει την τελική ταχύτητα όλων των μοντέλων της στα 180 km/h με στόχο να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στο όραμά της για μηδενισμό των θανάτων και των σοβαρών τραυματισμών μέσα σε καινούρια Volvo.

Εκτός από τον "κόφτη" στα 180 km/h, η Σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε και το Care Key, το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες Volvo να θέτουν επιπλέον περιορισμούς στην ταχύτητα των αυτοκινήτων τους όταν αυτά οδηγούνται από νεότερα μέλη της οικογένειας ή από λιγότερο έμπειρους οδηγούς.

Η Malin Ekholm, υπεύθυνη του Volvo Cars Safety Centre, δήλωσε: «Πιστεύουμε πως κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει ευθύνη στο να συμβάλλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Η τεχνολογία περιορισμού τελικής ταχύτητας και ο διάλογος τον οποίο έχει πυροδοτήσει, ταιριάζει με αυτό τον τρόπο σκέψης. Ο κόφτης και το Care Key βοηθούν τους ανθρώπους να αντιληφθούν πως η υπερβολική ταχύτητα είναι επικίνδυνη, ενώ παράλληλα προσφέρει επιπλέον γαλήνη και υποστηρίζει μια καλύτερη οδηγική συμπεριφορά.»

Η Volvo αναγνωρίζει τις αντιδράσεις που έχει επιφέρει το εν λόγο μέτρο, όμως θεωρεί πως έχει την υποχρέωση να συνεχίσει την παράδοσή της ως πρωτοπόρος στον τομέα της οδικής ασφάλειας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προτιμά να λαμβάνει μέτρα που μπορούν να σώσουν ζωές, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως μπορεί να χάσει πιθανούς πελάτες.

Το πρόβλημα με τις υψηλές ταχύτητες είναι πως πάνω από συγκεκριμένες τιμές, τα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας και οι υποδομές δεν είναι ικανές να αποκλείσουν το ενδεχόμενο σοβαρών τραυματισμών ή και θανάτων σε ένα τροχαίο ατύχημα/δυστύχημα. Για αυτό το λόγο οι περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου έχουν θεσπίσει όρια ταχύτητας σε όλους τους δρόμους, όμως μέρος των οδηγών συνεχίζει να τα αγνοεί. Έρευνες δείχνουν πως ο μέσος άνθρωπος δεν έχει σωστή αντίληψη για τους κινδύνους που εγκυμονεί η υπερβολική ταχύτητα. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι δέχονται κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, η οποία παραμένει μια από τις κυριότερες αιτίες για θανατηφόρα τροχαία.

Το επόμενο βήμα για την Volvo είναι να καταπολέμηση μέσω της τεχνολογίας δύο ακόμα σοβαρών αιτίων για τροχαία ατυχήματα - της οδήγησης υπό την επήρρεια αλκοόλ και ουσιών, και της απόσπασης προσοχής κατά την οδήγηση.

[Πηγή: Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube