Αυτές οι αφίσες μας καλούν «να βάλουμε ένα τέλος στην αιματοχυσία της ασφάλτου»

Αυτές οι αφίσες μας καλούν «να βάλουμε ένα τέλος στην αιματοχυσία της ασφάλτου»

Σκληρές εικόνες και μηνύματα για την οδική ασφάλεια από το γραφείο Scripta στην Κρήτη.

Η οδική ασφάλεια είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολεί όλους μας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που οι δρόμοι της επικράτειας είναι γεμάτοι από αδειούχους του Αυγούστου. Για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σε σχέση με τους κινδύνους που κρύβει η ανεύθυνη συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι, γραφείο Scripta από τα Χανιά δημοσίευσε μια σειρά από αφίσες.

Διαχρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την καταστροφική σχέση του αλκοόλ με την οδήγηση, τη χρήση κράνους, τη ζώνη ασφαλείας, το κινητό τηλέφωνο αλλά και σκληρές εικόνες που μας θυμίζουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα τροχαίο δυστύχημα στη ζωή μας, είναι δύσκολο να αφήσουν κάποιον από εμάς ασυγκίνητο.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης του γραφείου, Βασίλης Πιτσώνης: «Οι εικόνες και τα μηνύματα μπορεί να είναι σκληρά, όμως θεωρούμε ότι τίποτα δεν είναι πιο σκληρό από την τραγική πραγματικότητα, ενώ ταυτόχρονα είμαστε όλοι δυνάμει θύτες ή θύματα αυτής της κατάστασης. Αν αυτές οι αφίσες καταφέρουν να σηκώσουν έστω και ένα πόδι από το γκάζι, αν καταφέρουν να βάλουν έστω κι ένα κράνος στο κεφάλι, αν καταφέρουν να δημιουργήσουν έστω και τον παραμικρό προβληματισμό, τότε για εμάς αποτελούν το απόλυτο ηθικό κέρδος και δικαιώνουν την απόφασή μας να τις δημιουργήσουμε.»

«Οι αφίσες αυτές αφορούν στο κομμάτι της ευθύνης όλων εμάς των οδηγών απέναντι στους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας. Το εξίσου σοβαρό κομμάτι της ευθύνης της πολιτείας απέναντι στη δημιουργία ή τη βελτίωση των οδικών δικτύων, προκειμένου να παρέχουν την ασφαλέστερη δυνατή οδική εμπειρία, είναι ένα ζήτημα που επίσης μας απασχολεί. Θεωρούμε όμως ότι οφείλουμε να το αφήσουμε στα χέρια των ειδικών ή στους ανθρώπους με βαθιά γνώση των τεχνικών μερών, που μπορούν να αξιολογήσουν τις κατά περίπτωση ανάγκες του εκάστοτε δρόμου (για παράδειγμα το επιτακτικά αναγκαίο διαχωριστικό διάζωμα στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης). Θα ενώνουμε πάντα τις φωνές μας με όσους παλεύουν για τα αιτήματα αυτά και είμαστε στη διάθεσή τους να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.»

Στο gallery μπορείτε να δείτε και τις 12 αφίσες που έχουν κοινό μήνυμα: «Να βάλουμε ένα τέλος στην αιματοχυσία της ασφάλτου! Σκέψου εσένα, σκέψου τους άλλους!»

[Πηγή: Scripta μέσω Daynight.gr]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube