Ελληνική αγορά: Πτώση 80% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Ελληνική αγορά: Πτώση 80% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Η καραντίνα λόγω κορονοϊού είχε αρνητικές επιπτώσεις και στην αγορά του αυτοκινήτου.

Mε βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον μήνα Απρίλιο στην ελληνική αγορά σημείωσαν πτώση της τάξης του 80,2%. 

Λογικό καθώς η καθολική καραντίνα για τον κορονοϊό υποχρέωσε τόσο τους πολίτες να κλειστούν σπίτι, όσο και τις εταιρείες να κλείσουν τα καταστήματά τους, ή να τα διατηρήσουν σε καθεστώς υπολειτουργίας. 

Έτσι τον μήνα Απρίλιο ταξινομήθηκαν 2.434 καινούργια αυτοκίνητα, έναντι 12.303 του αντίστοιχου περυσινού μήνα. 

Στο τετράμηνο η πτώση αγγίζει το 38,8% που μεταφράζεται σε 23.824 καινούργια αυτοκίνητα έναντι 38.592 του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Μειωμένες εμφανίζονται και οι πωλήσεις δικύκλων (πέραν των 50 cc) κατά 23,3% αλλά και αυτές των καινούργιων φορτηγών κατά 18,4%. 

Είναι βέβαιο ότι με την άρση των περιορισμών η αγορά θα επανακάμψει, αλλά το ζητούμενο είναι αν αυτή θα καταφέρει να αναπληρώσει τις απώλειες (σ.σ: Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΕΑΑ Γιώργου Βασιλάκη στο drive.gr).

Στελέχη της αγοράς έχουν τονίσει στο drive.gr πως είναι δύσκολο να φτάσουμε στα περυσινά νούμερα, καθώς θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Η τελευταία, σε υγειονομικό επίπεδο μπορεί να δείχνει ότι βρίσκεται σε αποδρομή, όμως η οικονομία θα χρειαστεί πολύ καιρό για να επουλώσει τις πληγές της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube