node/38925

Ελληνική αγορά: Πτώση 80% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Η καραντίνα λόγω κορονοϊού είχε αρνητικές επιπτώσεις και στην αγορά του αυτοκινήτου.

Mε βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον μήνα Απρίλιο στην ελληνική αγορά σημείωσαν πτώση της τάξης του 80,2%. 

Λογικό καθώς η καθολική καραντίνα για τον κορονοϊό υποχρέωσε τόσο τους πολίτες να κλειστούν σπίτι, όσο και τις εταιρείες να κλείσουν τα καταστήματά τους, ή να τα διατηρήσουν σε καθεστώς υπολειτουργίας. 

Έτσι τον μήνα Απρίλιο ταξινομήθηκαν 2.434 καινούργια αυτοκίνητα, έναντι 12.303 του αντίστοιχου περυσινού μήνα. 

Στο τετράμηνο η πτώση αγγίζει το 38,8% που μεταφράζεται σε 23.824 καινούργια αυτοκίνητα έναντι 38.592 του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Μειωμένες εμφανίζονται και οι πωλήσεις δικύκλων (πέραν των 50 cc) κατά 23,3% αλλά και αυτές των καινούργιων φορτηγών κατά 18,4%. 

Είναι βέβαιο ότι με την άρση των περιορισμών η αγορά θα επανακάμψει, αλλά το ζητούμενο είναι αν αυτή θα καταφέρει να αναπληρώσει τις απώλειες (σ.σ: Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΕΑΑ Γιώργου Βασιλάκη στο drive.gr).

Στελέχη της αγοράς έχουν τονίσει στο drive.gr πως είναι δύσκολο να φτάσουμε στα περυσινά νούμερα, καθώς θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Η τελευταία, σε υγειονομικό επίπεδο μπορεί να δείχνει ότι βρίσκεται σε αποδρομή, όμως η οικονομία θα χρειαστεί πολύ καιρό για να επουλώσει τις πληγές της.

node/39099

Welcome Tomorrow: Νέα χρηματοδοτικά από τη Mercedes-Benz

Η νέα πρόταση χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Mercedes-Benz ονομάζεται Welcome Tomorrow –γιατί τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Welcome Tomorrow: Νέα χρηματοδοτικά από τη Mercedes-Benz

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Η ελευθερία να πάμε όπου θέλουμε, οι αφορμές να γιορτάσουμε ξανά, η δυνατότητα να ονειρευτούμε, η ευκαιρία να νιώσουμε και πάλι την αίσθηση του ανοιχτού δρόμου… Γι’ αυτό η Mercedes-Benz καλωσορίζει το αύριο με το νέο πρόγραμμα Welcome Tomorrow!  

Το νέο πρόγραμμα Welcome Tomorrow περιλαμβάνει δύο νέες χρηματοδοτικές προτάσεις που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες, με στόχο να απαντήσει στο όποιο αίσθημα οικονομικής ανασφάλειας, παρέχοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν το αυτοκίνητο της επιλογής τους με ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Η πρώτη πρόταση Drive Now Pay Later εξασφαλίζει άτοκη περίοδο χάριτος 6 μηνών και άνεση προγραμματισμού, αφού προσφέρει τη δυνατότητα στον πελάτη να αποκτήσει το νέο του αυτοκίνητο σήμερα, με την 1η δόση να πρέπει να πληρωθεί έξι μήνες μετά. Το πρόγραμμα αυτό θα ισχύει από τις 8 Ιουνίου 2020.

Η δεύτερη πρόταση είναι η FLEXPayment, η οποία εξασφαλίζει ιδιαίτερα χαμηλή μηνιαία δόση για τον 1ο χρόνο, ενώ παράλληλα προσφέρει δωρεάν συμβόλαιο επέκτασης εγγύησης δύο ετών πέραν της διετούς εργοστασιακής, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης.

Τα χρηματοδοτικά προγράμματα Welcome Tomorrow αφορούν ιδιώτες, ελευθέρους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας ή επικοινωνήστε με έναν πωλητή από το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Mercedes-Benz σε όλη την Ελλάδα.

[Δελτίο Τύπου Mercedes-Benz]

TAGS
node/39098

Nissan All Clear Service: Φροντίδα και οικονομία

Καλοκαιρινή προστασία και φροντίδα για το Nissan σας, με γνώμονα την μέγιστη δική σας ασφάλεια, αλλά και την οικονομία.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Nissan All Clear Service: Φροντίδα και οικονομία

Με κεντρικό σύνθημα «Αυτή η μάσκα σου προσφέρει ασφάλεια», η Nissan θέλει να τονίσει, μέσω του καλοκαιρινού προγράμματος All Clear Service, τη σπουδαιότητα της υγιεινής και της ασφάλειας και στο After Sales Service, αυτή την περίοδο που διανύουμε τη φάση της αποκλιμάκωσης της πανδημίας COVID-19 στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Nissan με το πρόγραμμα All Clear Service προσφέρει :
• ΔΩΡΟ τον ΦΠΑ 24% στα Ανταλλακτικά Service
• ΔΩΡΕΑΝ Έλεγχο 24 Σημείων
• ΔΩΡΕΑΝ Οδική Βοήθεια για ένα έτος

Έχοντας ως βασική επιδίωξη τη διατήρηση της εξυπηρέτησης στο υψηλότερο δυνατό σημείο, με προτεραιότητα την ασφάλειά σας, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. θα συνεχίσει με συνέπεια και υπευθυνότητα να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων κρατικών φορέων και την σχετική νομοθεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί το αγαθό της δημόσιας υγείας.  

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για το καλοκαιρινό πρόγραμμα All Clear Service, παρέχονται στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Nissan, αλλά και στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Nissan

[Δελτίο Τύπου Nissan]

TAGS