Από €17.100 στην Ελλάδα η νέα Toyota Corolla

Από €17.100 στην Ελλάδα η νέα Toyota Corolla

Ανακοινώθηκε για την Ελλάδα η τιμή εκκίνησης για τη χάτσμπακ και για την μπερλίνα Corolla που ξεκίνησαν την εμπορική καριέρα τους στη χώρα μας.

Η νέα, δωδέκατη γενιά της Toyota Corolla θα διατεθεί στην αγορά με μια πλήρη γκάμα όσον αφορά τον τύπο του αμαξώματος: 4θυρη, 5θυρη και στέισον (Touring Sports). Στην Ελλάδα διατίθενται και τα τρία μοντέλα, αλλά την τιμή για την Touring Sports θα τη μάθουμε οσονούπω.

Η νέα Corolla βασίζεται στη σπονδυλωτή πλατφόρμα TNGA, με πλεονέκτημα τους μεγαλύτερους χώρους και διαστάσεις, χωρίς να αυξηθεί το βάρος. Εμφανισιακά, η νέα Toyota Corolla ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της ιαπωνικής, μια εξέλιξη της φιλοσοφίας Under Priority Catamaran και Keen Look, με πιο δυναμική και χαμηλή σιλουέτα.

Καθολική ανανέωση υπέστη και η ευρύχωρη καμπίνα του μοντέλου (2,7 m μεταξόνιο), με βελτιωμένα υλικά και επίκαιρο εξοπλισμό άνεσης (ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου κ.ά.) και ασφάλειας (Toyota Safety Sense). Στην κεντρική κονσόλα συναντάμε το νέο σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων με την έγχρωμη οθόνη αφής Toyota Touch των 8” που μπορεί να συνδυάσει και να παρέχει πληροφορίες στον υπολογιστή ταξιδιού του πίνακα οργάνων με την οθόνη των 7”, καθώς και στο έξτρα head-up display των 10”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 53 χρόνια Toyota Corolla 1966-2019

Η γκάμα κινητήρων της νέας Toyota Corolla Sedan περιορίζεται στο αναβαθμισμένο ατμοσφαιρικό 1.600άρι μοτέρ βενζίνης των 132 ίππων, με τιμή εκκίνησης τις €17.100, ενώ για πρώτη φορά τοποθετείται και το υβριδικό 1.800άρι σύστημα κίνησης με την τιμή του να αναμένεται να ανακοινωθεί. Αντίθετα, η Corolla Hatch, όπως αναφέρεται επισήμως το 5θυρο μοντέλο, διαθέτει τρεις επιλογές μοτέρ: 1.2Τ με 116 άλογα, υβριδικό 1.800άρι με 122 PS και υβριδικό 2.0 με 180 άλογα. Η τιμή εκκίνησης για κάθε μοντέλο είναι αντίστοιχα €17.430, €20.800 και 25.490. Τα υβριδικά συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο CVT και οι βενζινοκίνητες με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο CVT.

Την ίδια γκάμα κινητήρων με την Corolla Hatch διαθέτει και η Corolla Touring Sports, με την τιμή των εκδόσεών της να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία. Αντίστοιχα περιμένουμε και τη δημοσιοποίηση του αναλυτικού τιμοκαταλόγου με τον επίσης αναλυτικό εξοπλισμό για κάθε μοντέλο και έκδοση της νέας Corolla.

[Πηγή Toyota]

price

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube