WRC: Η επίσημη ανακοίνωση της VW για την αποχώρησή της

WRC: Η επίσημη ανακοίνωση της VW για την αποχώρησή της

...και η ανάρτηση με νόημα του Ogier στα social media

Με μια λιτή αλλά άκρως κατατοπιστική ανακοίνωσή της η VW επισημοποίησε την αποχώρησή της από το WRC.
Mετά από τέσσερα χρόνια που μόνον επιστυχίες έχει να επιδείξει, η VW φεύγει από το WRC αμέσως μετά την πτώση της καρό σημαίας στο ράλι της Αυσταλίας. 
 
Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο επόμενος στόχος της είναι η εξέλιξη νέων τεχνολογίων και συγκεκριμένα η επέκταση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της.
Ο Frank Welsch, επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της εταιρείας ανακοίνωσε επίσης πως οι 200 εργαζόμενοι στο τμήμα των motorsport δεν θα χάσουν τις θέσεις τους αλλά θα απορροφηθούν στην εξέλιξη και υποστήριξη «πελατειακών προγραμμάτων».
Με άλλα λόγια η VW προτίθεται να υποστηρίξει την αγωνιστική συμμετοχή ιδιωτών με τα αυτοκίνητά της. 
Για το σκοπό αυτό θα συνεχιστεί η εξέλιξη του Golf GTI TCR που συμμετέχει στα Πρωταθλήματα Τουρισμού, όσο και του Beetle GRC, ενώ θα εξελιχθεί και ένα VW Polo R5 για τα ράλι, το οποίο θα είναι έτοιμο προς πώληση από το 2018. 
 
 
Την ίδια στιγμή ο Ogier δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας μέσα από μια ανάρτησή του στα social media. O τετράκις παγκόσμιος έγραψε πως «το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να τονίσω το πόσο λυπάμαι γι' αυτήν τη φανταστική ομάδα, τη Volkswagen Motorsport. Ζήσαμε μαζί τέσσερα επιτυχημένα χρόνια και θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα χωριστά για το πάθος και την υποστήριξη. Όσο για εμένα μην ανησυχείτε, θα ξαναβρεθούμε...». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube