WRC: Ανοίγει η αυλαία της μάχης για το 2015 [video]

WRC: Ανοίγει η αυλαία της μάχης για το 2015 [video]

Παραδοσιακά στο Μονακό η εκκίνηση του πρώτου αγώνα ( Ράλι Μόντε Κάρλο) με τη VW να ευελπιστεί για άλλον ένα τίτλο

Ολα έτοιμα. Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν, τα… κοστούμια των αυτοκινήτων άλλαξαν (όλοι έχουν νέα χρώματα στα αυτοκίνητα) και οι οδηγοί είναι έτοιμοι να πάρουν θέση στην εκκίνηση στο θρυλικό Πριγκιπάτο.

VW, Citroen, Hyundai και Ford είναι οι φετεινοί διεκδικητές του τίτλου με τους Γερμανούς δεδομένης και της πρόσφατης ιστορίας να φαντάζουν ως το φαβορί. Με δεδομένο ότι για το 2015 “ξεπάγωσε” το δικαίωμα των ομάδων να ομολογκάρουν νέα μηχανικά μέρη, οι αλλαγές που θα κρύβουν τα αυτοκίνητα κάτω από το… κοστούμι είναι σημαντικές και θα τις δούμε να ξεδιπλώνονται στη διάρκεια της χρονιάς, με τους Κορεάτες να παρουσιάζουν στα μισά περίπου της σεζόν ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο βασισμένο στην 3θυρη έκδοση του νέου i20. 

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ομάδες και τις δυνατότητες τους ξεκινώντας από τους πρωταθλητές του 2014. 

VW MOTORSPORT

Τα νέα (πιο σκούρα) χρώματα του Poro R WRC κρύβουν ένα κατά 75% διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που ξέραμε τα δύο τελευταία χρόνια, αυτό που πήρα “αμπάριζα” τα πρωτθλήματα. Κινητήρας και σύστημα μετάδοσης είναι εξελιγμένα ενώ από το Μόντε Κάρλο θα γίνει χρήση του υδραυλικού συστήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων, με την πεταλούδα πίσω από το τιμόνι που από το 2015 μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι. Οι οδηγοί έχουν δηλώσει πως το αυτοκίνητο είναι σαφώς ταχύτερο από αυτό του 2014 με τους  Sebastien Ogier και Jari Matti Latvala να το έχουν από τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς στη διάθεσή τους, την ώρα που ο Andreas Mikkelsen θα το έχει μετά το Ράλι της Πορτογαλίας.

CITROEN TOTAL ABU DHABI WRΤ

Με σημαντικές αλλαγές και το DS3 της Citroen για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ίσως τις πιο εκτεταμένες από όλους αφού το αυτοκίνητο θα φορά ολοκαίνουργιο κινητήρα που έρχεται κατευθείαν από τον πρωταθλητή του WTCC, το Citroen στη C-Elysse. Και εδώ όπως και στη VW θα έχουμε το νέο σύστημα επιλογής σχέσεων με την την πεταλούδα στην κολώνα του τιμονιού, αλλά θα έχουμε και ενετλώς νέα ανάρτηση. Στην προσπάθειά της να ξαναμπεί στο παιχνίδι διεκδίκησης τίτλου, η Citroen θα παρουσιάσει ε λίγους μήνες ένα καινούργιο αεροδυναμικό πακέτο αλλά και μια ακόμη πιο εξελιγμένη ανάρτηση. Βέβαια, η είδηση για την ομάδα είναι η συμμετοχή του Loeb στον αγώνα του Μόντε Κάρλο. 

HYUNDAI WRT

Εδώ τα καλά νέα θα αργήσουν λίγο και θα έρθουν στα μισά της χρονιάς με το καινούργιο i20 WRC. Ετσι, στο Μόντε η Hyundai θα εμφανιστεί με το περυσινό αυτοκίνητο, το οποίο θα έχει κάποιες μικρές αλλαγές μόνον στον κινητήρα. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν θα έχει το καινούργιο κιβώτιο ταχυτήτων. Ωστόσο, όπως δήλωσαν από την ομάδα θα εξελίξουν κάποια μηχανικά μέρη που θα τοποθετηθούν στο νέο του “όπλο”. Τέλος η Hyundai δεν άλλαξε τα χρώματά της, με εξαίρεση μόνον την εμφάνιση ενός νέου χορηγού, της Mobis.

Μ-SPORT WRT

Μπορεί η “μαμά” Ford να μην συμμετέχει στο παιχνίδι της εξέλιξης του Fiesta, όμως η M-Sport του Malcolm Wilson δηλώνει παρούσα στο θεσμό και μάλιστα επενδύει και εξελίσσει, κόντρα και στην απουσία μεγάλου χορηγού που θα έβαζε για τα καλά το χέρι στην τσέπη. Στο Μόντε το αυτοκίνητο θα διαθέτει το νέο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων με τις υπόλοιπες εξελίξεις να περιμένουν έως την Πορτογαλία, όπου θα δούμε νέο κινητήρα και κιβώτιο. Η όλη προσπάθεια γίνεται υπό τις οδηγίες του Christian Loriaux, ενώ σαν πρώτη γεύση τα Fiesta  θα εμφανιστούν στο Πριγκιπάτο σε λευκό-μπλέ χρώμα που παραπέμπει περισσότερο από το παλιό μαύρο στην αγωνιστική ιστορία της Ford. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια ανασκόπηση του Ράλι Μόντε Κάρλο 2014

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube