Τρεις τίτλοι σε τρεις εβδομάδες για τον Al-Attiyah!

Τρεις τίτλοι σε τρεις εβδομάδες για τον Al-Attiyah!

O Nasser Al-Attiyah, πέρα από το πρωτάθλημα WRC2, κέρδισε άλλους δύο τίτλους φέτος – πριν αφοσιωθεί στην ολυμπιακή σκοποβολή!

Η τρίτη θέση στο Ράλι Ισπανίας την περασμένη Κυριακή ήταν αρκετή για να κρατήσει ο οδηγός από το Κατάρ τον τίτλο στην κατηγορία WRC2, που είχε κερδίσει και πέρσι – μάλιστα ο φετινός τίτλος εξασφαλίστηκε έναν αγώνα πριν το τέλος της σεζόν.

Αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα, ο Al-Attiyah δήλωσε ότι θα επιστρέψει του χρόνου για να διεκδικήσει ένα τρίτο στη σειρά πρωτάθλημα WRC2.

«Φυσικά και θα επιστρέψουμε. Θα κρατήσουμε το Skoda Fabia R5 και του χρόνου. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί το αυτοκίνητο είναι καλό», είπε, προσθέτοντας ότι το Μεξικό και η Αργεντινή θα είναι στο πρόγραμμά του.

Με την κατάκτηση του τίτλου στη WRC2 έκλεισαν τρεις ονειρικές εβδομάδες για τον Καταρινό, όπου κέρδισε τρεις διεθνείς τίτλους της FIA. Πρώτα πήρε ένα δεύτερο Κύπελλο Ράλι Cross Country κερδίζοντας το Ράλι Μαρόκου με το MINI, και στη συνέχεια πήρε το Πρωτάθλημα Ράλι Μέσης Ανατολής για … ενδέκατη φορά στην καριέρα του! Να σημειώσουμε εδώ ότι ήταν ο νικητής και στο Ράλι Dakar τον Ιανουάριο.

«Είμαι πολύ ευτυχής που πήρα τέσσερις τίτλους σε μια χρονιά», δήλωσε. «Ήταν μια φανταστική χρονιά για μας και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω».

Στην Ισπανία ο Al-Attiyah ήταν τόσο επικεντρωμένος στο τι έκανε ο ανταγωνιστής του για τον τίτλο, ο Esapekka Lappi, που ξέχασε το αουτσάιντερ, τον Σουηδό Pontus Tidemand με το άλλο εργοστασιακό Skoda R5. Ο Tidemand ήταν άπιαστος εξαρχής, αλλά ο Al-Attiyah χρειαζόταν απλά μια 3η θέση για να τον εμποδίσει να διεκδικήσει τον τίτλο στη Μ. Βρετανία, το Νοέμβριο.

Την 3η αυτή θέση την πήρε μεν, αλλά μόλις για ένα δέκατο του δευτερολέπτου αφού η τελευταία ειδική του αγώνα ακυρώθηκε (λόγω του ατυχήματος του Ogier).

«Όταν είδαμε ότι ο Lappi βγήκε, δεν μπορούσα πια να συγκεντρωθώ», είπε ο Καταρινός. «Σκεπτόμουνα το παγκόσμιο πρωτάθλημα και ξέχασα τον άλλο οδηγό [τον Tidemand]. Ήταν επικεφαλής και μπορούσε ακόμη να πάρει τον τίτλο!».

O Al-Attiyah στρέφει τώρα την προσοχή του στη σκοποβολή. Ο κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο skeet, στην Ολυμπιάδα του 2012, θα μετάσχει στο Ασιατικό Πρωτάθλημα για να προετοιμαστεί για τους Ολυμπιακούς του 2016, στη Βραζιλία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube