Rallye Monte-Carlo με 96 συμμετοχές

Rallye Monte-Carlo με 96 συμμετοχές

To Ράλι Μόντε Κάρλο, ο εναρκτήριος αγώνας του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος, θα έχει 96 συμμετοχές, εκ των οποίων 18 World Rally Cars.

Το ενδιαφέρον βέβαια θα μονοπωλήσει η μονομαχία του Sebastien Ogier με τον Sebastien Loeb που θα κάνει μια έκτακτη επανεμφάνιση στο WRC προτού αφοσιωθεί και πάλι στο WTCC με την εργοστασιακή ομάδα της Citroen.

Ο πρωταθλητής των δύο τελευταίων ετών, Sebastien Ogier, είναι πρώτος στη λίστα των συμμετοχών που ανακοίνωσαν οι οργανωτές, με δεύτερο τον team-mate του στην VW Motorsport, τον Jari-Matti Latvala. Ο Andreas Mikkelsen θα οδηγήσει ένα τρίτο Polo R WRC για την ομάδα VW Motorsport II.

Ο Kris Meeke και ο γκεστ-σταρ Sebastien Loeb, με τα εννέα του πρωταθλήματα, θα είναι οι δύο οδηγοί της Citroen Total Abu Dhabi που έχουν δηλωθεί για να βαθμολογηθούν. Ο Mads Ostberg θα οδηγήσει το τρίτο DS3 WRC της γαλλικής ομάδας.  

Με Citroen DS3 WRC θα αγωνιστούν επίσης ο Sebastien Chardonnet, που οδηγούσε ένα DS3 προδιαγραφών R5 πέρσι, και ο Yurii Protasov, που αγωνιζόταν ως τώρα με Ford Fiesta.

Ο Thierry Neuville και ο Dani Sordo είναι οι δύο δηλωμένοι οδηγοί της ομάδας Hyundai Motrosport.

H M-Sport World Rally Team θα παράσχει δύο Ford Fiesta RS στους δηλωμένους για βαθμούς οδηγούς της, Ott Tanak και Elfyn Evans, και ένα τρίτο για τον σπεσιαλίστα της ασφάλτου, Bryan Bouffier, νικητή στο Μόντε Κάρλο το 2011 και επικεφαλής του αγώνα πέρσι, στην αρχή του.

Fiesta RS WRC θα οδηγήσουν επίσης ο Henning Solberg, o Robert Kubica, o Martin Prokop και ο Lorenzo Bertelli, κληρονόμος της φίρμας Prada, που θα κάνει το ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία.

Στην κατηγορία WRC2 θα αγωνιστούν 11 πληρώματα, μεταξύ των οποίων οι Γάλλοι ανερχόμενοι αστέρες Stephane Lefebvre (περσινός πρωταθλητής WRC3) και Quentin Gioirdano, που αμφότεροι θα οδηγήσουν Citroen DS3 προδιαγραφών R5.

O νικητής του περσινού Ράλι Ακρόπολις, Craig Breen, θα συμμετάσχει με ένα εργοστασιακό Peugeot 208 T16 R5.

Έντεκα θα είναι οι συμμετοχές και στην κατηγορία νέων οδηγών Junior WRC, με ανάμεσά τους τους πρωταγωνιστές του 2014, Quentin Gilbert και Christian Reidemann.

Ενδιαφέρον θα έχει και η νέα κατηγορία FIA RGT, όπου θα αγωνιστούν οι παλιοί θρύλοι των ράλι, Francois Delecour και Marc Duez, και ο άσος των αγώνων αντοχής, Romain Dumas, όλοι με Porsche 911 GT3.

To Rallye Monte-Carlo, που φέτος θα τελεστεί για 83η φορά, θα ξεκινήσει από την πλατεία του Καζίνο, στο Πριγκιπάτο, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube