Rally Monte Carlo: Εκτός Meeke και Latvala, πετούν τα Hyundai

Rally Monte Carlo: Εκτός Meeke και Latvala, πετούν τα Hyundai

Μετά την 12η ειδική, ο Ogier έχει πλέον ευκολότερο έργο στο δρόμο για μία ακόμη νίκη.

Ο Kris Meeke εγκατέλειψε από το Rally Monte Carlo μετά την 12η ειδική. Για ώρα αισθανόταν ότι κάτι δεν πάει καλά με το αυτοκίνητό του και τελικά διαπιστώθηκε σοβαρή βλάβη στο κιβώτιο.

Ο Meeke μέχρι την στιγμή αυτή είχε κάνει έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του και βρίσκονταν στην 2η θέση, ασκώντας πίεση στον Sebastian Ogier με το Polo R WRC που ηγείται του αγώνα. Ο Γάλλος, μετά την εγκατάλειψη του Meeke έχει προβάδισμα 2’17”.

Για την δεύτερη θέση δίνουν μάχη ο Neuville με το νέο Hyundai i20 WRC, με τον Andreas Mikkelsen, με το άλλο Polo. Μετά τη νίκη του στην 11η ειδική με διαφορά 30” ο οδηγός της Hyundai πλησιάζει στην 2η θέση τον Mikkelsen.

Τα τρία Hyundai κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στην 12η ειδική, δείχνοντας ότι η επιλογή τους για χιονολάστιχα με καρφιά ήταν η σωστή. Όμως γενικότερα είναι και ένα πολύ θετικό δείγμα για την ικανότητα του αυτοκινήτου και για τον ρόλο που θα παίξουν στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Νωρίτερα είχε εγκαταλείψει και ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος εκκινούσε 3ος αλλά μετά από μια μικροέξοδο το Polo του έπαθε ζημιά που του στέρησε την συνέχεια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube