Ράλι Πορτογαλίας, Παρασκευή: Δράμα για τρεις, προηγείται ο Tanak [video]

Ράλι Πορτογαλίας, Παρασκευή: Δράμα για τρεις, προηγείται ο Tanak [video]

Προβλήματα για τρεις διεκδικητές της νίκης φέρνουν μπροστά τον Tanak.

Η ένταση της πολύ κλειστής μάχης για την κορυφή που χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα μεταξύ των Latvala, Meeke και Paddon εκτονώθηκε στην τελευταία Ειδική της ημέρας.

Οι πρώτοι οκτώ της κατάταξης έφτασαν στην Ponte de Lima με διαφορά μόλις 8,9”. Με τον Tanak να προηγείται με διαφορά μόλις ένα δέκατο του Latvala. Ο Φιλανδός της Toyota ήταν ο πρώτος που αντιμετώπισε πρόβλημα, όταν ένιωσε ότι «κάτι άλλαξε» με το αυτοκίνητο, φρενάροντας για τη δεύτερη στροφή. Στην ουσία δεν φρέναρε το αυτοκίνητο, όπως παραπονέθηκε το πλήρωμα. Χτύπησε ένα ανάχωμα, τούμπαρε και παρότι δεν είχε σοβαρό πρόβλημα με το αμάξωμα και την ανάρτηση, έγινε ζημιά στην εξάτμιση που τον άφησε να σέρνεται σε όλη την Ειδική με τον κινητήρα στο πρόγραμμα «δρόμου», πράγμα που του κόστισε σχεδόν 5 λεπτά.

Ο Meeke πήρε την πρωτοπορία στην 1η απογευματινή Ειδική, αλλά στην 6η Ε.Δ. έπεσε στην 5η θέση όταν έκοψε ρυθμό για να φυλάξει λάστιχο ώστε να επιτεθεί στην Ponte de Lima. Αλλά η επίθεσή του δεν κράτησε πολύ, αφού έπρεπε να σταματήσει για να αλλάξει λάστιχο και λίγο αργότερα έκανε πάλι ένα οδηγικό λάθος, χτύπησε έναν βράχο και πάρκαρε το Citroen C3 με πρόβλημα στην ανάρτηση.

Δείτε εδώ τι έγινε την Παρασκευή στον πρωινό κύκλο Ε.Δ. του Ράλι Πορτογαλίας

Ο Paddon ανέβηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με πολύ καλούς χρόνους στις δύο πρώτες απογευματινές Ειδικές αλλά το Hyundai του – το οποίο το πρωί είχε σβήσει αιφνιδιαστικά και χρειάστηκε reset ενώ οδηγούσε τον αγώνα – σταμάτησε με ένα μηχανικό πρόβλημα, ενώ στα ενδιάμεσα χρονομετρημένα κομμάτια είχε τους ταχύτερους χρόνους. Με την καθοδήγηση της ομάδας μέσω ασυρμάτου ο Paddon κατάφερε να βάλει ξανά το αυτοκίνητο σε λειτουργία, αλλά είχε ήδη χάσει… 10 λεπτά.

Όλα αυτά έφεραν στην πρώτη θέση τον Ott Tanak, παρότι κάτι είχε στραβώσει στο αυτοκίνητό του μετά από ένα χτύπημα στην προηγούμενη Ειδική. Ο Dani Sordo είναι δεύτερος και ο Sebastien Ogier στην 3η θέση, με τον Craig Breen 4ο στα 10,8” από την κορυφή, παρότι έσπασε έναν προφυλακτήρα στην 7η Ε.Δ. Στην 5η θέση είναι ο Thierry Neuville, μπροστά από τον Evans. Ο Βέλγος της Hyundai ωστόσο έχει κάνει ένσταση για να πάρει πίσω 20” που θεωρεί πως έχασε πίσω από τον Latvala.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube