Ράλι Γερμανίας: Η VW θέλει να σπάσει το ρόδι [video]

Ράλι Γερμανίας: Η VW θέλει να σπάσει το ρόδι [video]

Οσο και αν φαίνεται παράξενο, η VW δεν έχει κερδίσει ποτέ τον αγώνα της Γερμανίας και φέτος θέλει τη νίκη όσο τίποτε άλλο

Επιστροφή στην άσφαλτο για το WRC και μάλιστα στις απαιτητικές ειδικές της Γερμανίας, όπου οι στενοί δρόμοι και το τσιμεντένιο σε πολλές περιπτώσεις οδόστρωμα δημιουργούν ιδιαίτερες προϋποθέσεις για τους οδηγούς.

Εδώ οι μέτρ της ασφάλτου θα κληθούν να αποδείξουν την ώρα που απομένουν μόλις πέντε αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με τους τρεις να είναι ασφάλτινοι.

Το ράλι Γερμανίας που διεξάγεται υπό την αιγίδα (και όχι μόνον) της ADAC, μπήκε στο καλαντάρι του WRC το 2002 και το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι τα περάσματα μέσα από όμορφους αμπελώνες αλλά και οι πολύ στενοί δρόμοι, αλλά και οι πολλές κλειστές στροφές. Ιδιάιτερη προσοχή χρειάζεται στα τσιμεντένια κομμάτια των δρόμων όπου η πρόσφυση αλλάζει δραματικά, την ώρα που οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ασταθείς με τη βροχή να παραμονεύει και να καθιστά πονοκέφαλο την επιλογή ελαστικών.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι το 2014 το αποτέλεσμα ουσιαστικά κρίθηκε από τις εξόδους που είχαν οι Ogier, Latvala και Meeke, φέρνοντας έτσι τον Thierry Neuville στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και την ομάδα της Hyundai να πανηγυρίζει τη μία και μόνη νίκη της στο WRC.

Και για το 2015 η έδρα του αγώνα ειναι η πόλη Trier. Ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει 21 ειδικές διαδρομές που μετρούν 375 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Οι αλλαγές που έκαναν οι οργανωτές σε σχέση με την περυσινή χρονιά συνίστανται στην σούπερ ειδικές Panzerplatte sprint το Σάββατο, και στην ενσωμάτωση ειδικών στην περιοχή του  Saarland γύρω από το Bosenberg. 

Η πλέον απαιτητική ημέρα είναι η δεύτερη με συνολικά 170 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών που αναμένεται και σε μεγάλο βαθμό να κρινει τον αγώνα. 

Βέβαια όλα τα φώτα έχουν πέσει πάνω στην ομάδα της VW που δεν έχει κερδίσει ποτέ τον αγώνα στην “έδρα” της και φέτος το θέλει αυτό όσο τίποτε άλλο. Πέρυσι όπως προαναφέραμε τόσο ο Ogier όσο και ο Latvala είχαν τις στιγμές τους και κατέληξαν να καταστρέφουν αμπελώνες, αλλά για το 2015 έχουν διαφορετικό όνειρα. Μάλιστα, αν ο Γάλλος κερδισει και πάρει και την power stage όπως το συνηθίζει, φαινεται να κατοχυρώνει τον τίτλο του 2015. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τί είχε γίνει πέρυσι στον αγώνα 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube