Ράλι Αυστραλίας, shakedown: Ogier, μπροστά από τα δύο άλλα VW

Ράλι Αυστραλίας, shakedown: Ogier, μπροστά από τα δύο άλλα VW

O Sebastien Ogier έκανε τον καλύτερο χρόνο στο shakedown, αν και παρά λίγο να τουμπάρει το Polo του στην πρώτη στροφή!

Ο Γάλλος, που είναι και άνετα επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, πέτυχε τον πρώτο χρόνο στις τελευταίες δοκιμές πριν τον αγώνα, που έχει κέντρο το Coffs Harbour.

O Ogier ήταν 1,1” μπροστά από τον team-mate του, τον Andreas Mikkelsen, και ο Jari-Matti Latvala συμπλήρωσε την τριπλέτα των VW, 0,5” πίσω από τον Νορβηγό.

Όμως αυτό που συζητούσαν όλοι ήταν το συμβάν του Ogier στην πρώτη στροφή, μια δεξιά φουρκέτα. Και ο ίδιος ο Γάλλος παραδέχτηκε ότι γλίτωσε στο παρά τρίχα.

«Ήταν η πρώτη πρώτη-πρώτη στροφή της ημέρας», είπε ο Ogier στο «αδελφό» μας AUTOSPORT. «Στην πραγματικότητα πήγαινα αργά. Φρενάρισα πολύ νωρίς για τη φουρκέτα και έστριψα. Υπήρχε ένα ανάχωμα στο εσωτερικό της στροφής και σήκωσε το αυτοκίνητο στους δύο τροχούς.

«Ευτυχώς, είχα το ανακλαστικό να ισιώσω λίγο το τιμόνι, εγκαίρως ώστε να ξανακάτσει το αυτοκίνητο. Κάναμε μια σβούρα 360 μοιρών και συνεχίσαμε.

«Δεν θα είχαμε μεγάλες επιπτώσεις [αν τουμπάραμε], η ταχύτητα ήταν μικρή, αλλά θα είχε γίνει κάποια ζημιά και προτιμώ που φέρνω το αυτοκίνητο σώο στο σέρβις».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ίδιου του Ogier, χρειάζεται να τερματίσει τρίτος και να κερδίσει την Power Stage για να εξασφαλίσει τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο, αλλά λέει ότι είναι επικεντρωμένος και στο να πάρει τον τίτλο και στο να κερδίσει τον αγώνα στην Αυστραλία για τρίτη στη συνεχή φορά.

«Είναι αλήθεια ότι θα δεχόμουνα την 3η θέση συν την Power Stage, όμως δεν είναι αυτό το σχέδιό μου», δήλωσε. «Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα, θα είμαι φυσικά ευτυχής. Ο τίτλος είναι ο στόχος και σίγουρα θα χαμογελάω. Όμως με ξέρετε, πάντα θέλω να νικάω!»

Ο Kris Meeke ήταν ο πρώτος πίσω από τα VW, ενώ ο team-mate του για τον αγώνα, ο Stephane Lefebvre (που αντικαθιστά τον τραυματία Mads Ostberg), χάρηκε τα πρώτα του χιλιόμετρα στο χώμα με το άλλο Citroen DS3 WRC, κάνοντας τον 10ο καλύτερο χρόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube