Ράλι Αυστραλίας: Νίκη και 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Ogier και την VW

Ράλι Αυστραλίας: Νίκη και 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα για τον Ogier και την VW

Ο Sebastian Ogier κατέκτησε με το VW Polo R WRC την έβδομη φετινή νίκη του στο Ράλι Αυστραλίας και εξασφάλισε και μαθηματικά το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημά του στο WRC.

Ο Sebastian Ogier πήρε την 7η νίκη για το 2015 στην Αυστραλία. Το αποτέλεσμα αυτό του εξασφάλισε τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο οδηγών στο WRC και ταυτόχρονα, το πρωτάθλημα κατασκευαστών για την VW.

O Γάλλος γίνεται ο τέταρτος οδηγός στην λίστα των πρωταθλητών του WRC, πίσω από τον Juha Kankkunen και τον Tommi Makinen που έχουν τέσσερις, και φυσικά τον Loeb που έχει εννιά.

Όπως συμβαίνει συνήθως, ο Ogier υπέφερε στην αρχή του αγώνα, όταν ξεκινούσε πρώτος και σκούπιζε τις ειδικές, με αποτέλεσμα να πέσει ως τη 8η θέση το πρωί της Παρασκευής, και να κλείσει την ημέρα στην 3η μετά από έντονη προσπάθεια.

Το πρωί του Σαββάτου μπήκε για τα καλά στην διεκδίκηση της νίκης, μαζί με τον Latvala (VW) και τον Kris Meeke (Citroen) και τέθηκε επικεφαλής για μόλις τρία δέκατα από τον Βρετανό στην τελευταία ειδική του δεύτερου σκέλους.

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία. Κέρδισε 7 συνεχόμενες ειδικές, περιλαμβανομένης της power stage, κάνοντας μια επίδειξη δύναμης, κλείνοντας έτσι πανηγυρικά, με προβάδισμα 12,3” τον αγώνα που του έδωσε τον τίτλο.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Latvala, αν και πριν την power stage αντιμετώπισε πρόβλημα. Έσπασε ο ιμάντας του δυναμό, αλλά ο Φιλανδός είχε ανταλλακτικό και το αντικατέστησε, οπότε κράτησε την θέση του από τον Meeke που τελικά τερμάτισε τρίτος.

Ο οδηγός της Citroen που ηγήθηκε του αγώνα για μεγάλο μέρος του άρχισε να χάνει ρυθμό από την βραδινή ειδική του Σαββάτου, την οποία οι οδηγοί χαρακτήρισαν επικίνδυνοι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει τους δύο πρώτους, ενώ στο τέλος έφτασε να απειλείται από το άλλο Polo R WRC του Andreas Mikkelsen.

Ωστόσο, οι ελπίδες του Mikkelsen για το βάθρο εξανεμίστηκαν όταν εμφανίστηκε στο μεσημεριανό service με καθυστέρηση ενός λεπτού και χρεώθηκε 10” ποινή.

 Στην 5η θέση τερμάτισε ο Νεοζηλανδός Hayden Paddon της Hyundai, ο οποίος σε όλο τον αγώνα είχε την θερμή υποστήριξη των συμπατριωτών του. Είχαν την χαρά να τον δουν να κερδίζει εντυπωσιακά δύο ειδικές το πρωί του Σαββάτου. Ο Ott Tanak της M-Sport με το Fiesta είχε φτάσει ως και την 3η θέση την Παρασκευή το πρωί, ωστόσο μικροπροβλήματα και έξοδοι από το δρόμο τον έριξαν πολύ πίσω. Κατάφερε τελικά να ανακάμψει και να φτάσει στην 6η θέση, μπροστά από τα δύο Hyundai των Thierry Neuville και Dani Sordo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube