Προβλέπεται σφαγή στην M-Sport μεταξύ Ogier και Tanak λόγω team orders

Προβλέπεται σφαγή στην M-Sport μεταξύ Ogier και Tanak λόγω team orders

Η M-Sport φέρεται έτοιμη να επιβάλλει team orders για να κερδίσει ο Ogier το πρωτάθλημα WRC 2017.

Η M-Sport φαίνεται ότι δεν έχει ενδοιασμούς να επιβάλλει team orders προκείμενου να διασφαλίσει το πρωτάθλημα οδηγών για το 2017 ο Sebastien Ogier.

Η προηγούμενη ομάδα του Ogier, η VW δεν επέβαλλε team orders, αν και τότε φαινόταν να και σε κανέναν από τους τέσσερις συνεχόμενους τίτλους του από το 2013 ως το 2016 ο Γάλλος δεν φαινόταν να χρειάζεται τέτοιου είδους βοήθεια. Αλλά η πιο σκληρή φετινή μάχη, με πολύ μικρή διαφορά στην απόδοση μεταξύ των ομάδων και των αυτοκινήτων και πολλούς διαφορετικούς νικητές, αναγκάζει την M-Sport να χειριστεί διαφορετικά το θέμα προς όφελος του Ogier αλλά και δικό της.

Αυτή τη στιγμή ο Γάλλος προηγείται με 102 βαθμούς, έναντι 86 του Jari-Matti Latvala στην δεύτερη θέση, με τον Tanak, team-mate του Ogier, να ακολουθεί με 84. «Θέλω να φέρω στην ομάδα μου τον Τίτλο των οδηγών» δήλωσε ο Malcom Wilson. «Κι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία που είχα ποτέ. Ίσως και η τελευταία. Αν πρέπει να επιβάλλω team orders για να το πετύχω, θα το κάνω», είπε το αφεντικό της M-Sport που φαίνεται αποφασισμένος.

Στον τελευταίο αγώνα, στην Αργεντινή, ο Ogier έχασε και από τους δύο team-mates του, τον Evans και τον Tanak. Πράγμα που γεννά το ερώτημα τι θα κάνει ο Wilson αν τελικά ο Tanak πάρει το προβάδισμα στους επόμενους δύο τρεις αγώνες και τελικά είναι αυτός που θα χρειαστεί την βοήθεια του Ogier για να φέρει τον Τίτλο.

«Αυτή είναι η ερώτηση του εκατομμυρίου, σίγουρα. Είμαι σίγουρος ότι ο Ogier δεν θα είναι χαρούμενος, αλλά ξαναλέω, αν πρέπει να το κάνω θα το κάνω. Ακόμη κι αν ο Tanak αντιστρέψει την κατάσταση και πάρει αυτός το προβάδισμα», ξεκαθάρισε ο Wilson ο οποίος φαίνεται να έχει μια δύσκολη σεζόν μπροστά του. «Αν είμαστε σε θέση να διεκδικού με το πρωτάθλημα, αυτό σίγουρα θα είναι ευχάριστο. Από την άλλη, μια τέτοια απόφαση δεν είναι το πιο ευχάριστο κομμάτι της δουλειάς για κανέναν».

Ο Ogier θα έχει ένα εντελώς καινούριο αυτοκίνητο στην Πορτογαλία. Δεν έχει αναβαθμίσεις, είναι ακριβώς ίδιων προδιαγραφών με αυτά των Tanak και Evans, απλώς η ομάδα ήθελε να βεβαιωθεί ότι όλα θα είναι εντελώς καινούρια και σε άριστη κατάσταση. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον Wilson, δείχνει την αφοσίωση της ομάδας στον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή και την προσήλωση στον στόχο που δεν είναι άλλος από το να μείνει στο κυνήγι του Τίτλου.

Όπως αποκάλυψε η ομάδα ο Ogier είχε ένα διαφορετικών προδιαγραφών διαφορικά σε σχέση με τους Evans και Tanak στην Αργεντινή. «Είχαμε προλάβει να φτιάξουμε μόνο δύο σετ από αυτά και ο Sebastien τα ήθελε και τα δύο, οπότε τα χρησιμοποίησε μόνο αυτός», δήλωσε ο Wilson. «Οπότε είχε και διαφορετικό set-up. Αλλά ενώ είναι πάντα πολύ καλός στη διαχείριση των ελαστικών, στην Αργεντινή είχε υπερβολική φθορά. Προφανώς είναι θέμα ρυθμίσεων και είναι κάτι που έχουμε λύσει για την Πορτογαλία», εξήγησε το αφεντικό της M-Sport.

Πηγή Autosport

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube