Ράλι Πορτογαλίας, shakedown: Ο Dani Sordo ταχύτερος [video]

Ράλι Πορτογαλίας, shakedown: Ο Dani Sordo ταχύτερος [video]

Η Hyundai που όπως είπαμε εξελίσσεται σε νέα υπερδύναμη στο WRC ξεκινά το Ράλι Πορτογαλίας με τον καλύτερο τρόπο.

Η Hyundai ξεκινά το Ράλι Πορτογαλίας με αισιοδοξία να πετύχει την 3η στη σειρά νίκη της. Ο Dani Sordo ήταν ο ταχύτερος στο shakedown. Έστω κι αν τους τρεις πρώτους της διαδρομής μήκους 4,61 km χωρίζουν μόλις δύο δέκατα.

Στη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 0,1” είναι ο Sebastien Ogier της M-Sport και τρίτος, ένα δέκατο πιο πίσω, ο Jari-Matti Latvala με Toyota Yaris WRC. Ανταγωνιστικός φάνηκε και ο Mads Ostberg ο οποίος έκανε τον πρώτο χρόνο στο πρώτο πέρασμα από την αμμώδη διαδρομή. Ο Sordo πέρασε μπροστά στο δεύτερο πέρασμα, ενώ στο τρίτο βελτίωσε λίγο ακόμη το χρόνο του με το Hyundai i20 Coupe.

«Ήταν ένα πολύ καλό πρωινό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Ισπανός. «Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με την Αργεντινή, αλλά μικρές διορθώσεις στο set-up της ανάρτησης μας έχουν οδηγήσει προς την σωστή κατεύθυνση. Οι Ε.Δ αλλού έχουν μαλακό χώμα και αλλού πραγματικά σκληρό, οπότε το δεύτερο πέρασμα μάλλον θα είναι αρκετά διαφορετικό από το πρώτο, προς το χειρότερο. Η διοργάνωση πάντως έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στην διαμόρφωση των Ε.Δ».

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Sebastien Ogier με το Ford Fiesta έκανε τον καλύτερο χρόνο του στο τρίτο πέρασμα, ενώ ο Latvala ήταν ένας από τους πολλούς οδηγούς που προτίμησαν να κάνουν περισσότερα περάσματα.

Ο Kris Meeke με το Citroen C3 έκανε πέντε περάσματα, με τον καλύτερο χρόνο του που ήταν και ο 4ος της ημέρας, ένα μόλις δέκατο πίσω από τον Latvala, να έρχεται στο τελευταίο. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Evans και Ostberg.

Φωτογραφίες Νίκος Κατίκης / Rallypixels
 




Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube