O Ostberg παραμένει στη Citroen

O Ostberg παραμένει στη Citroen

O Mads Ostberg διατηρεί τη θέση του στην εργοστασιακή ομάδα της Citroen, όπου θα έχει και πάλι ως team-mate τον Kris Meeke.

Ο Νορβηγός θα πάρει μέρος και στους 13 αγώνες του WRC 2015, με τον Jonas Andersson ως συνοδηγό στο δεξί κάθισμα του DS3 WRC.

O Ostberg πιστεύει πως η συμφωνία του δίνει την ευκαιρία να προσθέσει και άλλες νίκες στη μία και μοναδική που έχει πάρει ως τώρα (το 2012 στην Πορτογαλία, εκ των υστέρων αφού ακυρώθηκε ο Mikko Hirvonen).

«Έμαθα πολλά, απλά μέσω της επαφής μου με αυτή τη φανταστική ομάδα», δήλωσε ο Νορβηγός. «Ανυπομονώ να δω τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο DS3 WRC. Θέλω να είμαι σε θέση να μάχομαι για τη νίκη όσο συχνότερα γίνεται».

Ο Ostberg παραδέχεται ότι έπρεπε να αλλάξει το οδηγικό του στιλ για να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του Citroen, αφού είχε περάσει τα προηγούμενα χρόνια στο τιμόνι ενός Ford Fiesta RS WRC. Πιστεύει όμως ότι έχει βελτιωθεί ως οδηγός.

«Η δουλειά που έκανα μου επέτρεψε να ανακαλύψω νέες τεχνικές, οι οποίες με βοήθησαν να αντιμετωπίσω ορισμένες επιφάνειες και συνθήκες πιο εύκολα», είπε. «Θα χρησιμοποιήσω αυτή την πείρα για να προχωρήσω ακόμη περισσότερο το 2015».

Ο επικεφαλής της Citroen Sport, Yves Matton, είπε πως ο 27χρονος Ostberg είναι πλέον ένας από τους πιο έμπειρους οδηγούς στο WRC, αλλά στάθηκε άτυχος σε αρκετές περιπτώσεις πέρσι (όπου ήταν τελικά 5ος στη βαθμολογία).

«Όπως και με τον Meeke, ο στόχος είναι να χτίσουμε πάνω στην περσινή εμπειρία και να δρέψουμε τους καρπούς της δουλειάς που έχουμε κάνει», πρόσθεσε.

Οι Meeke και Ostberg θα λάβουν μέρος στο Ράλι Μόντε Κάρλο, στα τέλη Ιανουαρίου, μαζί με τον Sebastien Loeb που θα κάνει μία και μοναδική επανεμφάνιση στο τιμόνι του DS3 WRC.

Δηλωμένοι από την ομάδα για βαθμούς θα είναι οι Loeb και Meeke.

Αν και οι θέσεις στην εργοστασιακή ομάδα της Citroen συμπληρώθηκαν, ο Robert Kubica είναι σε διαπραγματεύσεις για να οδηγήσει ένα DS3 κορυφαίων προδιαγραφών στο πλαίσιο μιας δορυφορικής ομάδας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ WRC ΤΟΥ 2015:

Volkswagen: Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen
Citroen: Mads Ostberg, Kris Meeke
M-Sport Ford: Elfyn Evans, Ott Tanak
Hyundai: Thierry Neuville, Dani Sordo*

* Σε μερικό πρόγραμμα

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube