O Ostberg δεν θα λάβει μέρος στο Ράλι Αυστραλίας

O Ostberg δεν θα λάβει μέρος στο Ράλι Αυστραλίας

Ο Mads Ostberg απέσυρε τη συμμετοχή του, αφού ένα ατύχημα στις αναγνωρίσεις τον άφησε με δύο σπασμένα πλευρά.

Ο Νορβηγός τραυματίστηκε χθες Τρίτη το απόγευμα σε μετωπική σύγκρουση με φορτηγό μέσα στην ειδική Valla.

Προσπάθησε σήμερα να κάνει τις υπόλοιπες αναγνωρίσεις, αλλά δεν ήταν δυνατόν λόγω των τραυματισμών του ίδιου και του συνοδηγού του, Jonas Andersson.

«Προφανώς είναι μια μεγάλη απογοήτευση, αλλά απλά δεν θα ήταν δυνατόν να αγωνιστούμε στο 100% των δυνατοτήτων μας», δήλωσε ο Ostberg στο «αδελφό» μας AUTOSPORT. «Έχω δύο σπασμένα πλευρά και ο Jonas έχει κι αυτός τραυματισμούς. Είδαμε τους γιατρούς της FIA σήμερα και δεν είναι δυνατόν [να εκκινήσουμε].

«Εξετάσαμε όλες τις εναλλακτικές και τις πιθανότητες, όμως δεν μπορούμε να το κάνουμε. Είμαι ευτυχής που το αυτοκίνητο των αναγνωρίσεων είχε roll-cage, σίγουρα έκανε τη δουλειά του».

Η ομάδα της Citroen άλλαξε εσπευσμένα τα σχέδια του Stephane Lefebvre (φωτ. κάτω) και του συνοδηγού του, Stephane Prevot, που θα επέστρεφαν στην Ευρώπη μετά τις αναγνωρίσεις.

«Φυσικά, λυπάμαι πολύ για τον Mads και για την ομάδα», είπε ο Lefebvre, που τερμάτισε 10ος στο ντεμπούτο του με αυτοκίνητο WRC (Citroen DS3) στο Ράλι Γερμανίας. «Όμως για μένα τώρα είναι μια απίστευτη ευκαιρία.

«Η ομάδα μου είπε να πάρω τον αγώνα σαν μια εκτεταμένη περίοδο δοκιμών και να μη νιώσω πίεση. Θα το προσπαθήσω! Είναι φανταστικό που θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω το DS3 WRC στο χώμα για πρώτη φορά, αλλά τώρα πρέπει να δουλέψω με τους μηχανικούς, να περάσω τη νύχτα βλέποντας on-board videos και να εξασφαλίσω ότι όλες οι σημειώσεις είναι τέλειες».

Ο Lefebvre και ο Prevot αναγκάστηκαν να δανειστούν τις φόρμες του Ostberg και του Andersson, ενώ η ομάδα άλλαξε τα καθίσματα του αυτοκινήτου και τα ονόματα στο πλάι για το shake-down απόψε (ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube