O Kubica μένει στο WRC και το 2015

O Kubica μένει στο WRC και το 2015

Ο Robert Kubica ανακοίνωσε ότι θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και την ερχόμενη χρονιά, στο τιμόνι ενός Ford Fiesta RS WRC.

Ο 30χρονος Πολωνός είχε να πάρει μια δύσκολη απόφαση, αφού υπήρχε και η δυνατότητα να τρέξει σε αγώνες πίστας. Όμως επέλεξε να παραμείνει στο WRC, το οποίο είναι γι’ αυτόν η μεγαλύτερη πρόκληση.

Ο πρώην αστέρας της F1 δήλωσε σχετικά: «Αφού ανέλυσα την κατάσταση, αποφάσισα να συνεχίσω στο WRC, όπου η πρόκληση για μένα εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη.

«Μου πήρε πολύ καιρό να αποφασίσω, αλλά δεν είχα καθόλου πίεση. Ήθελα να είμαι σίγουρος και δεν ήθελα να βιαστώ.

«Μαζί με τον Maciek [Szczepaniak, τον συνοδηγό του] θα οδηγούμε ένα Ford Fiesta RS WRC, το αυτοκίνητο που μάθαμε πέρσι και που έχει πραγματικά καλή συμπεριφορά στο χώμα – κάτι που με βοηθάει πολύ, δεδομένης της σχετικά μικρής μου πείρας».

Υπήρχαν φήμες ότι ο Kubica θα έπαιρνε ξανά μέρος στο αυστριακό Janner Rally, το οποίο είχε κερδίσει πέρσι με ένα Fiesta RRC, αλλά ο Πολωνός ξεκαθάρισε ότι ο πρώτος του αγώνας το 2015 θα είναι το Ράλι Monte Carlo.

«Αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε τη σεζόν, όχι με το Janner Rally, αλλά με το Monte Carlo», δήλωσε.

«Είμαι ευτυχής που θα συνεχίσω στο WRC με τη LOTOS, τον τοπικό μου συνεργάτη, που με έχει στηρίξει από την αρχή της καριέρας μου στα ράλι», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube