Ανανέωση για το Citroën DS3 WRC

Ανανέωση για το Citroën DS3 WRC

Λίγο πριν τον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος, η ομάδα φρεσκάρισε το αγωνιστικό της.

Η 26η Απριλίου ήταν μια σημαντική μέρα για την Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team, αφού στην Αργεντική πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, που ήταν και η πρώτη του Kris Meeke στο WRC.

Πριν το ράλι Πορτογαλίας, που θα λάβει χώρα στις 21-24 Μαΐου, η Citroen αποκάλυψε τη νέα έκδοση του DS3 WRC. Εξωτερικά, το ανανεωμένο αγωνιστικό ξεχωρίζει από το νέο χρωματισμό που συνδυάζει λευκό, μαύρο και ασημί. Για να διακρίνονται εύκολα, το αυτοκίνητο του Meeke έχει λευκή οροφή ενώ αυτά των Osteberg και Al-Qassimi γκρι και κόκκινη αντίστοιχα.

Στην αρχή της σεζόν έγιναν αρκετές αλλαγές που περιελάμβαναν τον κινητήρα με τον 1.6 τούρμπο άμεσου ψεκασμού από το C- Elysée του WTCC, διαφορετικά χειριστήρια για το ημιαυτόματο κιβώτιο, νέα αεροτομή και ανασχεδιασμένη πίσω ανάρτηση.

Τώρα, το DS3 WRC απέκτησε νέο εμπρός προφυλακτήρα και φτερά που μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση και αυξάνουν την κάθετη πίεση. Σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις που έγιναν πριν το Μόντε Κάρλο, o διευθυντής της Citroën Racing, Yves Matton, χαρακτήρισε τη φετινή αναβάθμιση «τη σημαντικότερη από το 2011, όταν και το αυτοκίνητο ομολογκαρίστηκε για το WRC».

«Το πρόσφατο 1-2 στην Αργεντινή (σ.σ.: ο Orsenberg τερμάτισε δεύτερος) μας έδωσε ένα ακόμα κίνητρο!», δήλωσε ο Matton. «Τα νέα στοιχεία, που έχουν δοκιμαστεί στην αεροδυναμική σήραγγα και στις δοκιμές πριν τον αγώνα, έχουν δείξει πως βελτιώνουν αισθητά τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.»

[Πηγή: Citroen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube