O Kris Meeke μένει στη Citroën

O Kris Meeke μένει στη Citroën

O Βορειοϊρλανδός θα ηγηθεί της γαλλικής ομάδας στο WRC τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Kris Meeke, που κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο WRC φέτος στην Αργεντινή, υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με τη Citroën.

Η γαλλική ομάδα δεν θα κατεβάσει εργοστασιακή ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016, οπότε ο Meeke θα επικεντρωθεί του χρόνου στην εξέλιξη του νέου αγωνιστικού σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2017.

Ο Meeke, που είχε βολιδοσκοπηθεί από την Toyota για την επερχόμενη συμμετοχή της στο WRC, θα αγωνιστεί το 2016 σε «κάμποσα ράλι» με ένα Citroen της ιδιωτικής ομάδας PH Sport, πριν επιστρέψει σε μια πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή το 2017.

«Είχα διάφορες επιλογές για να συνεχίσω την καριέρα μου, αλλά επέλεξα να παραμείνω στη Citroen Racing ώστε να δρέψω τους καρπούς της δουλειάς που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Meeke.

«Είναι επίσης ένας τρόπος να ευχαριστήσω την ομάδα για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς εμένα. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά και η αμοιβαία αυτή κατανόηση θα είναι ζωτικής σημασίας στην επιτυχημένη εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου.

«Προφανώς, όλη αυτή η δουλειά έχει στόχο το να μπορέσω να παλέψω για περισσότερες νίκες και για τον παγκόσμιο τίτλο. Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που θα γίνω μέρος ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία μιας εταιρείας με τέτοιο κύρος».

Σύμφωνα με το «αδελφό» μας AUTOSPORT, ο Stephane Lefebvre θα είναι ο team-mate του Meeke σε όσα ράλι τρέξει του χρόνου. Η Citroen θα υπογράψει το συμβόλαιο με το νεαρό Γάλλο αργότερα.

«Για το νέο μας πρόγραμμα, πάνω από οτιδήποτε άλλο θέλαμε έναν έμπειρο οδηγό κορυφαίου επιπέδου με υψηλές τεχνικές γνώσεις», είπε ο επικεφαλής της Citroen Sport, Yves Matton (φωτ. κάτω). «O Kris ήταν αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή και είμαστε ενθουσιασμένοι που επέλεξε να παραμείνει μαζί μας.

«Το πιο σημαντικό μέρος της καριέρας του βρίσκεται μπροστά του, με τρεις χρονιές για να εξελίξει και να επιτύχει αποτελέσματα με τον διάδοχο των Xsara, C4 και DS3 WRC.

«Το 2016, το πρόγραμμα δοκιμών θα έχει προτεραιότητα για τον Kris από τον Απρίλιο, όταν θα ξεκινήσει η εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου. Παρ’ όλα αυτά, θα διατηρήσει τη φόρμα του στους αγώνες παίρνοντας μέρος σε κάμποσους γύρους του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Οι αρχικές πληροφορίες για αυτό το ιδιωτικό πρόγραμμα θα αποκαλυφθούν σύντομα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube