Ο Kris Meeke κοντά σε συμφωνία με την Toyota

Ο Kris Meeke κοντά σε συμφωνία με την Toyota

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Kris Meeke της Citroen είναι κοντά σε συμφωνία με την Toyota που επιστέφει στο WRC το 2017.

Ο Ιρλανδός οδηγός της Citroen, Kris Meeke, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Tommi Makinen Racing στην Jyvaskyla, στην Φινλανδία. Kαι συζήτησε για ένα πολυετές συμβόλαιο με την ιαπωνική ομάδα.

Του προγράμματος της Toyota για την επιστροφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ηγείται ο ίδιος ο Tommi, τέσσερις φορές πρωταθλητής στο WRC. Το νέο Yaris WRC αναμένεται να κάνει τις πρώτες του δοκιμές τον Μάρτιο του ’16.

Ο Meeke απέφυγε να ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να κάνει όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του από το αδελφό μας Autosport στον τερματισμό του Ράλι Μ. Βρετανίας. Αλλά είχε αυτοπεποίθηση λέγοντας ότι θα είναι μια γεμάτη χρονιά, τόσο το ’16 όσο και το ’17.

Ο Makinen, από την πλευρά του έχει δηλώσει στο Autosport: «Ο Meeke είναι πολύ ωραίος τύπος, μας αρέσει και ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι συναντηθήκαμε. Ο Kris είναι κάποιος που θα μπορούσαμε να φανταστούμε να οδηγεί για εμάς».

Το συμβόλαιο του Meeke με την Citroen τελειώνει στο τέλος του 2015. Και η γαλλική ομάδα έχει αποφασίσει για το 2016 να διακόψει την εργοστασιακή της συμμετοχή ώστε να συγκεντρώσει δυνάμεις για ένα μεγάλο comeback το 2017 με νέο αυτοκίνητο, που θα αξιοποιεί στο έπακρο τις σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς.

Ο Meeke έχει πάρει την παρθενική και μόνη ως τώρα νίκη της καριέρας του με την Citroen νωρίτερα φέτος. Οι δύο πλευρές είναι σε διαπραγματεύσεις, το μέλλον των οποίων δεν προμηνύεται θετικό, μετά και την συνάντηση της Jyvaskyla.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube