Ο Colin McRae «ξαναζεί»! [video]

Ο Colin McRae «ξαναζεί»! [video]

Η 20ή επέτειος του παγκόσμιου τίτλου του Σκοτσέζου θα γιορταστεί με την αναβίωση των χρωμάτων του σε Subaru του Ράλι Μ. Βρετανίας.

Η Subaru USA αγόρασε ένα Subaru Impreza WRX Group N για να το οδηγήσει ο επτά φορές πρωταθλητής Αμερικής, Βρετανός David Higgins, στο Wales Rally GB ως φόρο τιμής στον μεγάλο Colin McRae.

Παρότι ο Higgins δεν θα μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα, θα ξυπνήσει μνήμες από τον McRae να πετάει στο «δικό του» ράλι και να παίρνει τον παγκόσμιο τίτλο το 1995.

«Είναι φανταστικό που επιστρέφω με αυτό το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Higgins στο «αδελφό» μας AUTOSPORT. «Σίγουρα θα υπάρξει μεγάλη συγκίνηση παντού όταν ο κόσμος δει το αυτοκίνητο – είναι τόσο ξεχωριστά αυτά τα χρώματα.

«Οδήγησα ένα από τα αγωνιστικά του Colin στην εκδήλωση Rallyday, σχετικά πρόσφατα, και όταν βγήκα από αυτό είχα ένα κόμπο στο λαιμό. Το ίδιο θα νιώσω και με αυτό το αυτοκίνητο.

«Έχουμε εδώ μια φανταστική ευκαιρία να θυμίσουμε στον κόσμο πόσο μεγάλος ήταν ο Colin, και ακόμα είναι. Είναι επίσης σημαντικό να θυμηθούμε πόσο σπουδαίο ήταν για τους βρετανικούς αγώνες το γεγονός ότι ο Colin και ο Derek [Ringer, συνοδηγός του] πήραν το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Μας έβαλαν στο χάρτη και βοήθησαν να δοθεί μια ευκαιρία σε πιο νέους οδηγούς. Επωφελήθηκα κι εγώ από την επιτυχία τους και είμαι σίγουρος ότι ακόμα επωφελούνται Βρετανοί οδηγοί.

«Πάνω απ’ όλα όμως, έχουμε ένα πραγματικά φοβερό αυτοκίνητο που έχει τον τέλειο ήχο και τα σωστά χρώματα. Ανυπομονώ να μπω στα δάση και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στη μνήμη του Colin».

Ο Higgins, που θα έχει συνοδηγό τον Craig Drew, έχει να αγωνιστεί στο ράλι της πατρίδας του από το 2008, έχοντας επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην Αμερική.

Έχει πάρει πέντε στη σειρά τίτλους στο πρωτάθλημα Rally America, και η νίκη στο φετινό Superior Performance Rally του Michigan επισφράγισε μια τέλεια χρονιά για τον Βρετανό από το Isle of Man.

Όμως τώρα στρέφει την προσοχή του στο Rally GB και τις μνήμες από το 1995.

«Έτρεξα στο RAC του 1995», λέει ο Higgins. «Κέρδισα την κλάση μου με ένα Honda Civic. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέρασαν 20 χρόνια και ότι το 1995 ήταν ο μόνος τίτλος του Colin.

«Όταν τον γιορτάζαμε στο Chester, πιστεύαμε ότι ήταν ο πρώτος από πολλούς».

Ο Higgins ήδη σκέφτεται τη δυνατότητα να κερδίσει κάποιους από τους αγωνιζόμενους στην κατηγορία R5, στον αγώνα της Ουαλίας, σε ένα μήνα. 

«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και πόσο ψηλά στην κατάταξη της R5 θα μπορούμε να ανέβουμε. Έχω κάνει αυτές τις ειδικές πολλές φορές για πολλά χρόνια, οπότε έχω μια καλή ιδέα του τι να περιμένω.

«Η διαδρομή της πρώτης ημέρας περνάει μέσα από το χωριό όπου κατοικώ, πράγμα κάπως παράξενο. Όμως θα είναι κάτι ξεχωριστό να κοιτάζω στον καθρέφτη και να βλέπω αυτό το μπλε και κίτρινο…».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube