Μια Porsche 911 GT3 RS 4.0 γκρεμίζει βουνά στο Γύρο της Κορσικής [video]

Μια Porsche 911 GT3 RS 4.0 γκρεμίζει βουνά στο Γύρο της Κορσικής [video]

Δεν διεκδικεί νίκες και τίτλους. Αλλά είναι η αγαπημένη των θεατών. Ο λόγος για την 4λιτρη 911 GT3 RS που αγωνίζεται στην κατηγορία FIA R-GT στο WRC.

Για κάποιον όχι και τόσο περίεργο λόγο, ο κόσμος λατρεύει να βλέπει τα σούπερκαρ να λερώνονται στις ΕΔ του WRC. Τα αγωνιστικά για ράλι που έχουν κατά καιρούς προκύψει βασισμένα σε Ferrari (σπανιότερα) και Porsche (συνηθέστερα) ξεσήκωναν τους θεατές.

Η 911 δεν είναι άγνωστη στα βουνά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 η Porsche είχε ένα σοβαρό πρόγραμμα εμπλοκής που θα εξελίσσονταν με μια συμμετοχή στο Group B, αν αυτό δεν είχε καταργηθεί. Στην πρόσφατη ιστορία, η θεσμοθέτηση της κατηγορίας FIA R-GT έχει ξαναφέρει τις 911 GT3 RS στα βουνά. Σε ασφάλτινους και όχι μόνο αγώνες. Και παρότι τα σημερινά αυτοκίνητα είναι εντυπωσιακά, ο οξύς μεταλλικός ήχος του πολύστροφου boxer και η πανέμορφη αρχετυπική σιλουέτα της 997, καθιστά αυτή την Porsche αγαπημένη των θεατών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche 911 GT3 [video]

Οδηγός είναι ο ηρωικός Romain Dumas, ο οποίος θα οδηγεί επίσης την Porsche 919 στο WEC. Σας είχαμε δείξει εντυπωσιακά περάσματα και από το Rally Monte Carlo, με ανατριχιαστικά ξακρίσματα της πισωκίνητης 911 στις ύπουλες μικτές συνθήκες, με πάγο και χιόνι να στήνουν παγίδες σε κάθε ανήλιαγο κομμάτι. Τώρα, στην Κορσική, με στεγνή άσφαλτο, ο 4λιτρος boxer πέρασε ένα τριήμερο… στον κόφτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube