Max Vatanen: το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά;

Max Vatanen: το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά;

Ο 24χρονος γιος του θρυλικού Ari Vatanen κέρδισε τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Drive DMACK Fiesta, στο πλαίσιο του Ράλι Πορτογαλίας.

Ο –πανύψηλος– Max, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1981, Ari, πήρε τον έλεγχο του αγώνα στην Πορτογαλία, κερδίζοντας τις 4 από τις 5 ειδικές του Σαββάτου, δεύτερης μέρας του αγώνα.

Ο νεαρός Φιλανδός τελικά κέρδισε τις 6 από τις συνολικά 12 ειδικές, στη βόρεια Πορτογαλία, παίρνοντας και τη νίκη στον αγώνα (της κατηγορίας) με διαφορά 1’ 33” 5 από τον Νορβηγό Marius Aasen. Τρίτος ήταν ο Ισπανός Nil Solans, σχεδόν 4 λεπτά πίσω. Όλοι οδηγούσαν προσθιοκίνητα Ford Fiesta 1.0 EcoBoost R2, με 170 PS.

«Είναι φανταστικό συναίσθημα να κερδίζεις αυτό το ράλι. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας για μας και όλα πήγαν όπως τα σχεδιάσαμε. Οδηγήσαμε γρήγορα όταν μπορούσαμε και κόψαμε ρυθμό όταν έπρεπε», δήλωσε ο Vatanen, που είχε πάρει το βραβείο του νεοφώτιστου (ρούκι) της κατηγορίας πέρσι.

Ο Aasen κέρδισε τρεις ειδικές στο δρόμο του για τη θέση, ενώ 3ος ήταν ο (μαθητής ακόμα) Gus Greensmith, στον πρώτο του αγώνα στο Κύπελλο. Ο Βρετανός είχε χάσει την πρώτη μέρα των αναγνωρίσεων επειδή έγραφε διαγώνισμα στα οικονομικά στο σχολείο!

Ο Tom Cave, δεύτερος πέρσι στο Κύπελλο, αντιμετώπισε ηλεκτρικά προβλήματα και είχε δύο σκασμένα λάστιχα, αλλά κατάφερε να κερδίσει τρεις ειδικές και να τερματίσει 5ος, μπροστά από τον Ολλανδό Kevin van Deijne, που έκανε το ντεμπούτο του στο Κύπελλο.

Ο Ghislain de Mévius, γιος του παλιού οδηγού του WRC, Grégoire de Mévius, εγκατέλειψε από κινητήρα. Τελικά τερμάτισαν τα 9 από τα 11 πληρώματα που πήραν μέρος στον αγώνα του Κυπέλλου Drive DMACK Fiesta, το οποίο λειτουργεί ως φυτώριο για τα μελλοντικά αστέρια του WRC.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube