Jari Huttunen, το αστέρι του μέλλοντος

Jari Huttunen, το αστέρι του μέλλοντος

Ο Jari Huttunen βραβεύτηκε ως το Μελλοντικό Αστέρι της Φιλανδίας στα Ράλι, από τους οργανωτές του Neste Oil Rally Finland.

Ο 21χρονος Φιλανδός κέρδισε μια συμμετοχή στο Neste Oil Rally Finland, τον Ιούλιο, στο τιμόνι ενός Citroën DS3 R3T.

Έτσι, θα ακολουθήσει τα βήματα του περσινού νικητή του διαγωνισμού, Teemu Suninen, που είχε εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να κερδίσει την κατηγορία WRC3 στον αγώνα της πατρίδας του και αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο με την εργοστασιακή Toyota.

«Είμαι ενθουσιασμένος και έκπληκτος που κέρδισα αυτό το υπέροχο βραβείο», είπε ο Huttunen, που αγωνίζεται με συνοδηγό τον Antti Linnaketo. «Υπάρχει μια μεγάλη παράδοση ράλι στη Φιλανδία, οπότε το να γίνεις μέρος της και να αναγνωριστείς με αυτό τον τρόπο είναι ένα μεγάλο προνόμιο. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της ζωής μου».

O Huttunen έιχε να αντιμετωπίσει άλλους τρεις υποψήφιους –τους Ville-Markus Marttinen, Joonas Tokee και Joni Viitala– για να κερδίσει το διαγωνισμό, πού έγινε στη Φιλανδία και κράτησε δύο μέρες. Η αξιολόγηση περιλάμβανε ένα τεστ γραφής σημειώσεων (όπου κριτής ήταν ο πρώην συνοδηγός στο WRC, Jarmo Lehtinen), ένα ψυχολογικό τεστ, ένα τεστ φυσικής κατάστασης και τέλος μια συνέντευξη.

Για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι κάτω από 25 ετών και μέσα στους 5 πρώτους της κατηγορίας R2 στη βαθμολογία του Φιλανδικού Πρωταθλήματος Ράλι, μετά τους πρώτους 4 αγώνες. Οι κριτές περιλάμβαναν τον αλυτάρχη του Ράλι Φιλανδίας, Κai Tarkiainen, τον Jarmo Lehtinen και τον Marc De Jong από την WRC Promoter.

Ο Huttunen, που θα κάνει ένα πλήρες πρόγραμμα δοκιμών με το Citroen πριν την εκκίνηση του Ράλι Φιλανδίας, κατάγεται από την κωμόπολη Kiuruvesi, βόρεια της Jyväskylä, που είναι το κέντρο του αγώνα.

«Ο στόχος μου είναι να γίνω κάποτε επαγγελματίας οδηγός ράλι», δήλωσε ο νεαρός. «Αυτό είναι ένα πολύ συναρπαστικό βήμα προς αυτό το στόχο. Θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ για να εκμεταλλευτώ στο έπακρο αυτή την ευκαιρία».  
 
[Πηγή: wrc.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube