Επίσκεψη του Meeke στη Hyundai

Επίσκεψη του Meeke στη Hyundai

O Kris Meeke επισκέφθηκε τα κεντρικά της Hyundai Motorsport, ενισχύοντας τη φημολογία περί «τράμπας» οδηγών.

Ο Kris Meeke επισκέφθηκε πρόσφατα το εργοστάσιο της Hyundai Motorsport στη Γερμανία, ενώ οργίαζαν οι φήμες ότι ο Βορειοϊρλανδός της Citroen θα αλλάξει θέσεις με τον Thierry Neuville για το 2016.

Το συμβόλαιο του Meeke με τη Citroen λήγει στο τέλος του χρόνου, ενώ η Hyundai υποστηρίζει ότι έχει δεσμευμένο τον Neuville με συμβόλαιο και για του χρόνου.

Πηγές προσκείμενες στον Neuville όμως παραδέχονται ότι ο Βέλγος είναι σήμερα σκιά του εαυτού του όταν διεκδικούσε τη νίκη επί ίσοις όροις στο Ράλι Σουηδίας, στην αρχή της χρονιάς.

Ο Neuville μάλιστα υπέστη πρόσφατα την ταπείνωση του υποβιβασμού στη δεύτερη ομάδα της Hyundai για το Ράλι Βρετανίας, σε όφελος του Hayden Paddon.

Ο Νεοζηλανδός μόλις υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την κορεατική ομάδα και φαίνεται να αντικαθιστά τον Neuville στη θέση του ευνοούμενου της ομάδας.

Παρ’ όλη τη δυσαρέσκεια του Neuville πάντως, η εκτίμηση παραγόντων του paddock είναι ότι δεν θα μπορέσει να σπάσει το συμβόλαιό του με τη Hyundai και θα παραμείνει οδηγός της και το 2016. Κι αυτό, παρότι ο Yves Matton της Citroen και ο Malcolm Wilson της M-Sport λένε ότι θα ενδιαφέρονταν να τον προσλάβουν.

Σχετικά με την επίσκεψή του στη Hyundai, o Meeke δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT: «Δεν έχω τίποτε να σας πω σ’ αυτό το μέτωπο. Το μόνο που θέλω είναι να εξασφαλίσω μια θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του χρόνου».

Η καλύτερη ευκαιρία για τον Meeke να παραμείνει στο WRC και το 2016 είναι με τη σημερινή ομάδα του, αλλά ο Matton δεν θα συζητήσει για συμβόλαια με τον Meeke και τον Team-mate του, τον Mads Ostberg, πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, το Ράλι Μ. Βρετανίας, το Νοέμβριο.

«Όπως έχω πει και πριν, είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτά που έκαναν ο Yves και η Citroen για μένα. Ξεκίνησαν ξανά την καριέρα μου και νομίζω ότι προχωρήσαμε σε μια πολύ, πολύ καλή συνεργασία.

«Υπήρξε μεγάλη πίεση φέτος, αλλά η νίκη στην Αργεντινή (φωτ. κάτω) δείχνει τι είναι ικανή να επιτύχει η ομάδα αν είμαστε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube