Η VW ξεκινά τώρα δοκιμές για να είναι έτοιμη το 2017

Η VW ξεκινά τώρα δοκιμές για να είναι έτοιμη το 2017

Eνόψει αλλαγής των τεχνικών προδιαγραφών η γερμανική ομάδα θέλει να είναι πανέτοιμη

Των φρονίμων τα παιδιά λέει η λαϊκή ρήση και ταιριάζει γάντι στη νοοτροπία της αγωνιστικής ομάδας της VW που ενόψει αλλαγής των κανονισμών το 2017 στο WRC, ξεκινά από τώρα δοκιμές.
 
Κάπως έτσι κερδίζουν οι Γερμανοί αφού η προετοιμασία και ο προγραμματισμός είναι στο DNA τους. Για το σκοπό αυτό μάλιστα (αλλά και ενόψει της έλευσης της Toyota στο WRC), η VW επιστράτευσε και τον Marcus Gronholm, ο οποίος θα ηγείται ως φαίνεται της προσπάθειας εξέλιξης και βελτίωσης του αυτοκινήτου για το πρωτάθλημα του 2017.
 
Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι βέβαια το Polo R WRC του 2015, το οποίο όμως θα έχει υποστεί τις απαραίτητες μετατροπές για να είναι προσαρμοσμένο στις νέες τεχνικές προδιαγραφές. 
 
Να θυμίσουμε πως με βάση τις αποφάσεις του Παγκόσμιου Συμβούλιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, τα αυτοκίνητα του WRC θα έχουν νέα εμφάνιση από το 2017, όντας μεγαλύτερα κατά 55 χιλιοστά, θα φορούν μεγαλύτερη αεροτομή πίσω λόγω του νέου αεροδυναμικού πακέτου και η ισχύς του κινητήρα τους θα φτάνει τους 380 ίππους. Παράλληλα επιστρέφει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.
 
Στόχος της FIA είναι να έχουμε περισσότερο θέαμα αλλά και να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στον τομέα της ασφάλειας. 
 
Ο Seb. Ogier δήλωσε ευτυχής όταν ανακοινώθκαν οι αλλαγές τονίζοντας πως ως οδηγός ενδιαφέρεται για τις επιδόσεις. «Πιστεύω είπε πως η μεγαλύτερη αεροτομή και η νέα αεροδυναμική θα δώσει στο αυτοκίνητο λίγο περισσότερη κάθετη δύναμη, περισσότερη πρόσφυση και μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές. Είναι επίσης καλό για το θέαμα επειδή η εξτρά ισχύς σίγουρα θα κάνει πιο θεαματική την οδήγηση για τους οπαδούς. Θα κάνει και το αυτοκίνητο να δείχνει λίγο πιο επιθετικό», είχε πει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube