Δυσκολίες στην επιστροφή του Loeb

Δυσκολίες στην επιστροφή του Loeb

O Sebastien Loeb είχε κάποια προβλήματα στις δοκιμές για την επιστροφή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, στο Μόντε Κάρλο αυτή την εβδομάδα.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastien Loeb, παραδέχτηκε ότι η επιστροφή του στην ενεργό δράση του WRC δεν ήταν απροβλημάτιστη μέχρι στιγμής.

Ο θρύλος των ράλι ολοκλήρωσε πρόωρα την πρώτη του δοκιμή εξέλιξης στο WRC για 15 μήνες, παραδεχόμενος ότι η αλλαγή από το Citroen C-Elysee του WTCC στο DS3 του WRC απαίτησε αρκετό χρόνο εγκλιματισμού.

Ο Loeb βγήκε εκτός δρόμου και κατρακύλησε σε μια πλαγιά ενώ φορούσε λάστιχα σλικ σε χιονισμένο δρόμο των γαλλικών Άλπεων.

«Ήταν ωραίο που επέστρεψα στο αυτοκίνητο», είπε. «Και είναι ωραίο που ανέκτησα την αίσθηση της οδήγησης ενός τετρακίνητου αυτοκινήτου σε κανονικούς δρόμους.

«Η επιστροφή μου ήταν λίγο δύσκολη, αλλά η αίσθηση μου ξαναήρθε πολύ καλά».

Ο Loeb αναγνώρισε πως οι συνθήκες κατά τη διήμερη δοκιμή δεν ήταν ιδανικές για το Monte Carlo, αν και αμφέβαλλε αν ήταν δυνατόν να αναπαραχθεί πιστά σε μια δοκιμή ο απρόβλεπτος αγώνας.

«Δεν είχαμε τόσο πολύ χιόνι, αλλά ίσως και να μην έχει πολύ χιόνι στον αγώνα», είπε.

«Στη δοκιμή έχουμε τις συνθήκες που έχουμε, και το ίδιο θα ισχύσει στο ράλι. Είχαμε πολύ καλές συνθήκες την πρώτη μέρα, με στεγνή άσφαλτο και κάποια νωπά σημεία.

«Τη δεύτερη μέρα είχε αρκετό πάγο, ειδικά το πρωί. Κάποιες φουρκέτες ήταν πολύ αργές με τον πάγο».

Ο Loeb επίσης αποκάλυψε ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να τρέξει στο ράλι της πατρίδας του πέρσι.

«Η Citroen μου πρότεινε να κάνω το Ράλι Γαλλίας πέρσι», είπε, «αλλά τελικά δεν έγινε δυνατόν.

«Οπότε τώρα κάνουμε το Monte Carlo, που επίσης έχει πολλές ειδικές στη Γαλλία. Είναι ένας καλός αγώνας με όμορφη ατμόσφαιρα και πολλούς υποστηρικτές».

Ο Γάλλος δεν θέλησε να σχολιάσει τις πιθανότητές του για μια όγδοη νίκη στο Monte.

«Η φιλοδοξία μου είναι η ίδια: να κάνω το καλύτερο που μπορώ», είπε.

«Δεν έχω οδηγήσει στο WRC για πάνω από ένα χρόνο, αλλά από την άλλη πάντα προσπαθώ για το καλύτερο που μπορώ και προετοιμάζομαι όσο το δυνατόν πιο καλά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube