Το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2016

Το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2016

Η WRC Promoter έδωσε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο για το καλαντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι 2016.

Το πρωτάθλημα των 14 αγώνων ξεκινά στο Monte Carlo στα μέσα του Γενάρη και τελειώνει 10 μήνες αργότερα στην Αυστραλία.

Το Ράλι Μ. Βρετανίας παραμένει ο τελευταίος ευρωπαϊκός γύρος του πρωταθλήματος, στα τέλη του Οκτώβρη, ενώ ο πρώτος αγώνας WRC στην Κίνα από το 1999 προγραμματίζεται για τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

Όμως το Ράλι Κίνας, για να επιστρέψει, πρέπει πρώτα να ικανοποιηθούν διάφορα προαπαιτούμενα που έθεσε η FIA μετά τον αγώνα υποψηφιότητας που έγινε στο Πεκίνο τον Αύγουστο.

Τόσο το Monte Carlo όσο και το Ράλι Γαλλίας είναι στο ημερολόγιο με την προϋπόθεση να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους με την WRC Promoter (την κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος) και τη FIA πριν τις 30 Νοεμβρίου.

Ο γενικός διευθυντής της WRC Promoter, Oliver Ciesla, δήλωσε: «Το ημερολόγιο προσφέρει ένα δελεαστικό μίγμα της παράδοσης του WRC, με τη μορφή ιστορικών αγώνων όπως η Σουηδία, η Αργεντινή και η Φιλανδία, με ένα νέο συναρπαστικό αγώνα σε ασφάλτινες διαδρομές της Κίνας».

Το να επαναφέρουν το WRC στην Κίνα θα είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη WRC Promoter, όμως ο Ciesla έχει εμπιστοσύνη στη νέα συνεργασία που συμφωνήθηκε εκεί.

«Η WRC Promoter υπέγραψε μια πολυετή συμφωνία με τη Letv Sports για την προώθηση του αγώνα μαζί με την Ομοσπονδία Αγώνων Αυτοκινήτου της Κίνας», είπε.

«Η Letv είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους αθλητικών δικαιωμάτων στον κόσμο, και το WRC μπαίνει σε ένα “χαρτοφυλάκιο” που περιλαμβάνει επίσης τη Formula 1 και την αγγλική Premier League. Καλωσορίζουμε ξανά την Κίνα στο πρωτάθλημα και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με ένα επιτυχημένο και πολύ έμπειρο οργανισμό.

«Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο και πηγαίνοντας το WRC εκεί, προσφέρουμε στους κατασκευαστές αυτοκινήτων την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από ένα πρωτάθλημα αυτοκινήτων που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής».

«Η επιστροφή της Κίνας υποστηρίχτηκε ομόφωνα από τους συμμετέχοντες κατασκευαστές».

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ WRC 2016

22-24 Ιανουαρίου  Μόντε Κάρλο
12-14 Φεβρουαρίου  Σουηδία
4-6 Μαρτίου  Μεξικό
22-24 Απριλίου  Αργεντινή
20-22 Μαϊου  Πορτογαλία
10-12 Ιουνίου  Ιταλία
1-3 Ιουλίου  Πολωνία
29-31 Ιουλίου  Φιλανδία
19-21 Αυγούστου  Γερμανία
9-11 Σεπτεμβρίου  Κίνα
30 Σεπτ. – 2 Οκτ.  Γαλλία
14-16 Οκτωβρίου  Ισπανία
28-30 Οκτωβρίου  Μ. Βρετανία
18-20 Νοεμβρίου  Αυστραλία

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube