10 χρόνια χωρίς τον Colin McRae

10 χρόνια χωρίς τον Colin McRae

Ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στα highlights της καριέρας του Colin McRae

Σήμερα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το χαμό του Colin McRae. Ο Colin σκοτώθηκε σε ηλικία 39 ετών όταν έπεσε το ελικόπτερο που ο ίδιος πιλοτάριζε κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του, στο Lanark της Σκωτίας, τον Σεπτέμβριο του 2007.

Ο 5χρονος γιος του Johnny και οι φίλοι της οικογένειας Ben Porcelli, έξι ετών, και Graeme Duncan, 37 ετών, σκοτώθηκαν επίσης. Ο McRae θεωρήθηκε υπεύθυνος για την πτώση, σύμφωνα με το πόρισμα.

Ο Σκοτσέζος αγαπήθηκε από τους θεατές και λάτρεις των αγώνων για το επιθετικό και θεαματικό του οδηγικό στιλ. Αυτό που του επέτρεψε να πάρει 25 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, αλλά επίσης τον οδήγησε σε αρκετές θεαματικές συγκρούσεις. Ο McRae, χάρη στο ταλέντο του, ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά προς την καταξίωση. Μετά την κατάκτηση του βρετανικού πρωταθλήματος το 1991 και το ’92, μπήκε στην ομάδα της Prodrive και στο WRC με την Subaru World Rally Team. Πήρε την πρώτη του νίκη το 1993 με το Subaru Legacy.

Το 1995 ο McRae αποθεώθηκε όταν πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από μια λυσσαλέα μάχη με τον Carlos Sainz. Κατακτώντας τον τίτλο σε ηλικία 27 ετών, είναι ακόμη και σήμερα ο νεότερος που παγκόσμιος πρωταθλητής. Παρά την ταχύτητα του και ενώ κέρδισε αρκετούς ακόμη αγώνες στην πορεία, αυτό ήταν το μόνο πρωτάθλημα του McRae.

Δείτε ακόμη Όταν ο Colin McRae οδήγησε Formula 1 [video]

Μεταπήδησε από την Subaru στην Ford το 1999, και πήρε την πρώτη νίκη με ένα Focus WRC που υποστήριζε η M-Sport στο Ράλι Safari, στην Κένυα. Το 2001 έφτασε κοντά στην κατάκτηση ενός δεύτερου τίτλου, αλλά τούμπαρε το Focus στο RAC, τελευταίο αγώνα της σεζόν. 10 xαι ο φίλος του Richard Burns στέφθηκε πρωταθλητής εκείνη τη χρονιά. Ο McRae πήρε την 25η και τελευταία νίκη του στο WRC στο Ράλι Safari το 2002, αλλά στο τέλος της σεζόν αποχώρησε από την Ford.

Δείτε ακόμη Ο Colin McRae οδηγεί το MG Metro 6R4 Group B, σε αγώνα [video]

Τo 2003 πήγε στην Citroen και ανέβηκε στο βάθρο στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Monte Carlo. Αλλά η συνέχεια δεν υπήρξε ανάλογη. Χωρίς συμβόλαιο για πλήρη σεζόν το 2004, ο McRae συμμετείχε στο Ράλι Dakar με τη Nissan και στο Le Mans  με μια Ferrari 550 Maranello της Prodrive, τερματίζοντας στην 3η θέση της κλάσης GTS. Μοιράζονταν το αυτοκίνητο με τους Darren Turner και Rickard Rydell.

Το 2005 ο McRae έκανε μια επιστροφή-έκπληξη στο WRC οδηγώντας για την Skoda σε δύο αγώνες. Παραλίγο να ανέβει στο podium στην Αυστραλία, πριν του κόψει τη φόρα ένα πρόβλημα στον συμπλέκτη. Ο τελευταίος του αγώνας στο WRC ήταν στην Τουρκία το 2006, οδηγώντας το Citroen Xsara WRC της Kronos Racing σε μια one-off συμφωνία, αντικαθιστώντας τον τραυματισμένο Sebastien Loeb. 

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube