O Colin McRae στο τιμόνι του MG Metro 6R4 Group B, σε αγώνα [video]

O Colin McRae στο τιμόνι του MG Metro 6R4 Group B, σε αγώνα [video]

Το αγωνιστικό MG Metro 6R4 προδιαγραφών Group B του Colin είναι εκρηκτικό, όπως ήταν και εκείνος. Παρεμπιπτόντως, πωλείται.

Ο χαρακτήρας του, αυτός ο εκπληκτικός συνδυασμός θάρρους και τεχνικής, τον έκαναν τον νεότερο πρωταθλητή του WRC, το 1995, σε ηλικία 27 ετών. Ένα ρεκόρ ακατάρριπτο ακόμη και σήμερα.

Στην συνέχεια της καριέρας του, δεν πήρε όσους τίτλους φανταζόμαστταν όλοι ότι θα κατακτήσει. Όσους πιστεύαμε ότι του άξιζαν. Κυρίως γιατί η θεαματική του οδήγηση και η εξωφρενική του ταχύτητα, εμπεριείχε ένα μεγάλο ποσοστό ρίσκου. Όμως από χαρακτήρα και μόνο, ο McRae θα τα έδινε όλα, ακόμη και στην τελευταία είδική του τελευταίου αγώνα. Ακόμη και αν ήξερε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα για τίτλο.

Ο McRae δεν είχε προλάβει την εποχή του Group B. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχε ένα Group B αγωνιστικό αυτοκίνητο. Και ως Σκοτσέζος, πολύ λογικά διάλεξε το MG Metro 6R4. To κοντόχοντρο hatchback με το τρομακτικό στα όρια του... αστείου bodykit. Πάντως είχε το περιεχόμενο να υποστηρίξει την δραματική εμφάνιση.

Ζύγιζε μόλις 1.000 kg και είχε τοποθετημένο στο κέντρο έναν V6 τριών λίτρων, ατμοσφαιρικό, που λύσσαγε στις υψηλές στροφές βγάζοντας έναν επικό, ανατριχιαστικό ήχο. Η απόδοση ξεπερνούσε τους 400 ίππους, με τις περιποιήσεις της Cosworth. Για την ακρίβεια φόραγε κεφαλές από DFV V8 κινητήρα της Cosworth για την Formula 1. Και ήταν φυσικά 4κίνητο.

Χθες ο Colin θα έκλεινε τα 48 του χρόνια. Σήμερα μάθαμε ότι το αυτοκίνητο του, αυτό το αγωνιστικό MG Metro 6R4 του Group B, πωλείται. Όπως και άλλα αυτοκίνητα του McRae στο παρελθόν. Για την ώρα η τιμή κυμαίνεται λίγο κάτω από το μισό εκατομμύριο δολάρια στο eBay, ενώ o ιδιοκτήτης δηλώνει ότι γίνονται δεκτές και ανταλλαγές, με κάτι ανάλογα εξεζητημένο. Σε περίπτωση που σας βρίσκεται κανένα αγωνιστικό Group B δηλαδή, ή κανένα μονοθέσιο F1, και δεν ξέρετε τι να το κάνετε.  

Πηγή Autoevolution

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube