World RX: Ο Ekström παίρνει τη νίκη από τον Loeb και την πρωτιά στο πρωτάθλημα [videos]

World RX: Ο Ekström παίρνει τη νίκη από τον Loeb και την πρωτιά στο πρωτάθλημα [videos]

Ο Mattias Ekström πήρε στο Βέλγιο τη δεύτερη νίκη του στο World RX και προηγείται στη βαθμολογία του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μόλις μία εβδομάδα πριν ο Ekström πήρε στο Hockenheim την τρίτη νίκη της καριέρας του στο World RX. Αυτή την εβδομάδα, κερδίζοντας στο Βέλγιο και στα τρία σκέλη, έγινε ο πρώτος οδηγός το 2016 που φεύγει από μια πίστα με την μέγιστη συγκομιδή βαθμών. Και αυτό ήταν αρκετό για να του δώσει την πρωτιά στο πρωτάθλημα.

Στον μεγάλο τελικό ο Ekström που εκκινούσε από την pole πετάχτηκε μπροστά, έχοντας πίσω του τον Peter Solberg, με τον Sébastien Loeb στον προφυλακτήρα του Νορβηγού. Ο Anton Marklund που εκκινούσε από την πίσω σειρά ήταν καμικάζι στην πρώτη στροφή και κατάφερε να στρίψει δεύτερος, χωρίζοντας τους Loeb και Solberg. Ο Γάλλος εννιά φορές πρωταθλητής του WRC δεν έκανε καλή εκκίνηση, κι ακόμη χειρότερη ήταν για τον Kristoffersson του οποίου το Polo έγινε 3κύλινδρο από τα πρώτα μέτρα του αγώνα, υποχρεώνοντάς τον σε εγκατάλειψη.

Ο Solberg και ο Βέλγος François Duval (τον θυμάστε από το WRC; Έτρεξε από το 2001 ως το 2010 με Ford, Citroën και Škoda τους περισσότερους από τους 83 αγώνες του, και πήρε μία νίκη στην Αργεντινή) έκαναν τον γύρο joker στην αρχή, και εκμεταλλεύτηκαν στην συνέχεια το λάθος του Marklund. Ο οποίος έχασε τον έλεγχο του Polo και έκανε μισό τετακέ πριν πάρει κι αυτός τον γύρο joker.

Ο Loeb κυνήγησε τον Ekström, και οι δύο τους άνοιξαν μια διαφορά. Αλλά ο Σουηδός, με διαδοχικούς ταχύτερους γύρους δεν άφησε περιθώριο να τον αμφισβητήσουν. Οι δύο πρωτοπόροι έκαναν τον δικό τους γύρο joker στο τέλος. Ο Loeb πήρε το πρώτο του podium στον θεσμό όταν κατάφερε οριακά να βγει στην κανονική χάραξη μπροστά από τον Solberg.


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube