WEC: Πρωταθλητής, επιτέλους, ο Mark Webber [video]

WEC: Πρωταθλητής, επιτέλους, ο Mark Webber [video]

Οι Webber, Bernhard και Hartley κλείδωσαν στο Bahrain τον τίτλο των οδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Ο Αυστραλός Mark Webber απέτυχε να κατακτήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα στην F1 αλλά το κατάφερε στο WEC με την Porsche. Η 5η θέση στον επεισοδιακό αγώνα του Bahrain ήταν αρκετή για τους Webber, Hartley και Bernhard ώστε να κλειδώσουν τον τίτλο των οδηγών με διαφορά 5 βαθμών από τους Lotterer, Treluyer και Fassler της Audi που τερμάτισαν στην 2η θέση.

Οι πρωταθλητές, πλέον, μπήκαν στον αγώνα με βαθμολογικό προβάδισμα 13 βαθμών. Αλλά ήδη από την πρώτη ώρα το αυτοκίνητό τους, η Porsche 919 Hybrid με τον αριθμό 17, έχασε πέντε γύρους στα pits με πρόβλημα στο γκάζι. Εκείνη την στιγμή ο Lotterer είχε φέρει το #7 Audi R18 e-tron Quattro στην κορυφή, και είχε το πρωτάθλημα στο τσεπάκι αν όλα τελείωναν έτσι. Η Porsche #17 θα έπρεπε να φτάσει τουλάχιστον ως την 4η θέση για να κατακτήσει τον τίτλο.


Αντίμετώπισε προβλήματα με το γκάζι αλλά τελικά η 5η θέση της Porsche #17 ήταν αρκετή ώστε το πλήρωμα να κλειδώσει τον τίτλο οδηγών

Το πλήρωμα της Porsche #17 κατάφερε να φτάσει ως την 5η θέση, αξιοποιώντας ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε το #8 Audi των DiGrassi, Duval και Jarvis. Και την 3η ώρα, όταν η Porsche #18 των Jani, Dumas, Lieb πήρε την πρωτοπορία βρέθηκαν και πάλι σε θέση που τους έδινε τον τίτλο. Ο Lotterer και η παρέα του έχασαν κάθε ελπίδα να διεκδικήσουν και πάλι τη νίκη και τον τίτλο όταν αμέσως μετά την αλλαγή οδηγών την τελευταία ώρα του αγώνα το αυτοκίνητο επέστρεψε στα pits με πρόβλημα στο μπουλόνι του τροχού.


Ο Lotterer έφερε το Audi στην κορυφή την πρώτη ώρα και αν όλα έμεναν έτσι θα είχε πάρει τον τίτλο, αλλά...

Παρόλα αυτά, η πορεία του Webber και των team mates του δεν ήταν εύκολη, ούτε τότε. Ο εφιάλτης επέστρεψε, όταν τα προβλήματα με το γκάζι έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Τελικά μια σύντομη βουτιά στα pits ήταν αρκετή ώστε οι μηχανικοί της Porsche να λύσουν το πρόβλημα χωρίς να χαθεί ο τίτλος των οδηγών, o πρώτος για την μάρκα μετά το 1986.


Η πρώτη νίκη της σεζόν των Jani, Dumas και Lieb με την Porsche #18 έδωσε τον τίτλο στην άλλη Porsche των Webber, Hartley και Bernhard

Η νίκη της άλλης Porsche με τον αριθμό 18 ήταν η πρώτη της σεζόν για τους Jani, Dumas και Lieb. Στην 3η θέση τερμάτισε η Toyota των Wurz, Sarrazin και Conway. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για τον Αυστριακό Alex Wurz, πρώην οδηγό F1. Το όνομα του έχει ακουστεί αρκετά τελευταία για την ανάληψη καθηκόντων επικεφαλής ομάδας στην F1. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το προτάθηκε αυτό το πόστο στην Manor, αλλά αρνήθηκε την προσφορά. Δεν απέκλεισε όμως ανάλογο ρόλο σε άλλη ομάδα.


Τρίτη θέση για την Toyota του Alex Wurz. Αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του Αυστριακού

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube