Βετεράνος οδηγός F1 στα ράλι με Lancia Stratos [video]

Βετεράνος οδηγός F1 στα ράλι με Lancia Stratos [video]

O Erik Comas, πρώην οδηγός F1 και αγώνων Τουρισμού, εκμυστηρεύεται το πάθος του για την Lancia Stratos με την οποία αγωνίζεται πλέον σε ιστορικά ράλι.

Στα χέρια του βετεράνου οδηγού F1, Erik Comas, η Lancia Stratos συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις στις ειδικές διαδρομές, περισσότερα από 40 χρόνια μετά την τελευταία της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Comas, γεννημένος το 1963, πρωταθλητής στην γαλλική F3 το 1988, αγωνίστηκε στην F1 με τις ομάδες της Ligier και της Larrousse από το 1991 ως το ’94. Μετά την F1 μετακόμισε στην Ιαπωνία και έκανε καριέρα σε αγώνες Τουρισμού. Ενώ τα τελευταία χρόνια τρέχει σε ιστορικά ράλι. Ο Comas ήταν γνωστός για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούσε σκούρα ζελατίνα στο κράνος του, αλλά προτιμούσε να φορά γυαλιά ηλίου μέσα από αυτό.

Το πάθος του Comas για την Stratos ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια, στη νότια Γαλλία. Ζούσε και μεγάλωνε στο πεδίο της μάχης του Rally Monte Carlo. Από το 2001 και μετά, έχει στόχο να κρατήσει ζωντανό τον θρύλο της Stratos με συνεπή παρουσία στους αγώνες και μάλιστα με νίκες και τίτλους. Έχοντας κερδίσει στον Γύρο της Κορσικής, στο Targa Florio και έχοντας κατακτήσει το ιταλικό πρωτάθλημα, θα λέγαμε ότι μάλλον καλά τα καταφέρνει.

Δείτε ακόμη Η Lancia 037 που συγκλόνισε το Monza Rally Show

Η σχεδιασμένη από τον Bertone, Lancia Stratos, έχει στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1974, το ’75 και το ’76. Και συνέχισε να διακρίνεται σε χέρια ιδιωτών τουλάχιστον για μια δεκαετία ακόμη. Έχουν κατασκευαστεί λιγότερες από 500. Και μάλλον ο Commas είναι ο μόνος που οδηγεί στο όριο, παίρνοντας  τόσα ρίσκα, με μία από τις αυθεντικές.

Το 1986 για να γιορταστεί η επέτειος των 10 χρόνων από την τελευταία νίκη της Stratos έγινε το World Stratos Meeting, με συμμετοχή αυτοκινήτων από όλο τον κόσμο. Από τότε δεν ξαναέγινε κάτι ανάλογο, μέχρι πέρσι το καλοκαίρι, όταν ο Comas και η Zenith Watches οργάνωσαν ένα event στην Biella της Ιταλίας για να γιορτάσουν την επέτειο 40 χρόνων από την τελευταία νίκη του εμβληματικού αυτού αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμη Η άγνωστη ιστορία της Lancia Delta Integrale Evo 3 "Viola"

Συγκεντρώθηκαν 40 αυτοκίνητα, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η πολύ περιορισμένη σειρά ρολογιών Zenith El Primero, μόλις 40 κομματιών. Ο Erik Comas σχεδίασε το event έτσι ώστε να ενταχθεί στον αγώνα Rally Lana Storico, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 200 κλασικά αγωνιστικά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube