Valentino Rossi: Δεν ήταν η τελευταία μου ευκαιρία

Valentino Rossi: Δεν ήταν η τελευταία μου ευκαιρία

Ο Valentino Rossi δεν πιστεύει πως το 2015 ήταν η τελευταία του ευκαιρία για ένα 10ο τίτλο, παρότι θα κλείσει τα 37.

Ο Ιταλός θρύλος έχασε το 2015 την ευκαιρία να πάρει τον δέκατο τίτλο της καριέρας του –έχει πάρει 7 στην κορυφαία κατηγορία 500/MotoGP και από έναν στα 125 και τα 250 κυβικά – όταν ο team-mate του στη Yamaha, o Jorge Lorenzo, τον πέρασε πάνω στο νήμα με δραματικό τρόπο.

Όταν ρωτήθηκε αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι θα είναι 37 ετών, όταν θα αρχίσει η αγωνιστική σεζόν του 2016 στο Κατάρ το Μάρτιο, μετά την ένταση και την απογοήτευση του 2015, ο Rossi απάντησε:

«Αν κοιτάξετε την ιστορία του ανθρώπου, ανάμεσα στα 36 και τα 37 δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δεν είμαι πολύ ανήσυχος»

Ήδη οι δύο δεύτερες θέσεις που πήρε στα δύο τελευταία παγκόσμια πρωταθλήματα μαρτυρούν μια αναγέννηση προς το τέλος της καριέρας του, μετά από μια χαμένη περίοδο στην Ducati και τον πρώτο χρόνο της επανόδου του στη Yamaha.

To 2013, o Rossi είχε θέσει στον εαυτό του μια προθεσμία μέχρι τον αγώνα του 2014 στο Mugello για να αποδείξει ότι ήταν ακόμα ανταγωνιστικός. Η άνοδος της φόρμας του τον έπεισε να δεσμευτεί με ένα νέο συμβόλαιο δύο ετών με τη Yamaha, που θα λήξει στο τέλος του 2016.

Ο Ιταλός κέρδισε 6 αγώνες MotoGP το 2014 και 2015, ενώ είχε πάρει μόνο 3 νίκες τις προηγούμενες τέσσερις χρονιές – και καμία με την Ducati, τη διετία 2011-’12.

Δεν βλέπει το λόγο να μη συνεχιστεί η φόρμα του, του 2015, και την ερχόμενη σεζόν:

«Του χρόνου μπορώ να έχω περίπου τον ίδιο ρυθμό. Όμως εξαρτάται πολύ από το κίνητρό μου, από το ταίριασμα της Yamaha με τα Michelin, από τη δουλειά μας και όλα τα άλλα.

«Του χρόνου θα είναι μια άλλη ιστορία, και θα προσπαθήσω όπως πάντα».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, Lin Jarvis, δήλωσε πως η ομάδα γνώριζε πολύ καλά πόσο θα κόστιζε η ήττα του Rossi πάνω στο νήμα από τον team-mate του:

«Το να χάσεις τον τίτλο για μόλις πέντε βαθμούς πρέπει να είναι πολύ σκληρό όταν είσαι μπροστά από την αρχή», αναγνώρισε ο Jarvis. «Ξέραμε ότι μόνο ένας θα νικούσε. Αυτό είναι το πρόβλημα όταν έχεις δύο σπουδαίους αναβάτες στην ομάδα: ακόμη κι αν τα κερδίσεις όλα, κάποιος θα είναι δυστυχής.

«Θα είχε τη μία ή την άλλη κατάληξη, και εξελίχτηκε όπως εξελίχτηκε και για τους λόγους που εξελίχτηκε.

«Δεν μπορείς να γυρίσεις το ρολόι πίσω. Πρέπει να επικεντρωθείς στο μέλλον».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube