Toyota: 30 χρόνια μάχεται στο Le Mans [video]

Toyota: 30 χρόνια μάχεται στο Le Mans [video]

Η πρώτη συμμετοχή της Toyota στο Le Mans έγινε το 1985, και ενώ έκτοτε έχει βρεθεί μερικές φορές μέχρι και στη 2η θέση, δεν έχει κατακτήσει τη νίκη. Μήπως φέτος είναι η ώρα της;

Το 1985 η φίρμα συμμετείχε για πρώτη φορά στον 24ωρο αγώνα του Le Mans με δύο Toyota 85C. Το ένα εγκατέλειψε από συμπλέκτη, αλλά το άλλο έγινε το πρώτο ιαπωνικό αυτοκίνητο που τερμάτισε στον θρυλικό αγώνα, και συγκεκριμένα στη 12η θέση.

Συνέχισε να συμμετέχει με βελτιωμένες εκδόσεις του ίδιου αυτοκινήτου ως το 1990, όταν κατέκτησε την 6η θέση. Το 1992, με το εντελώς καινούργιο αγωνιστικό TS010, η Toyota βρέθηκε για πρώτη φορά στη 2η θέση του Le Mans. Ακολούθησαν πολλές παρουσίες στο βάθρο, με εξαιρετικές επιδόσεις και συνεχή παρουσία στις πρώτες θέσεις του αγώνα ακόμα και όταν κάποιες ατυχίες της στερούσαν τη χαρά του τερματισμού.

Το 2013 βρέθηκε και πάλι στη 2η θέση με το Toyota TS030 Hybrid, ενώ το TS040 Hybrid 1.000 ίππων τερμάτισε 3ο το ’14. Αυτό το Σαββατοκύριακο η Toyota επιστρέφει με μια βελτιωμένη εκδοχή του ίδιου αυτοκινήτου, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Άραγε θα τα καταφέρει;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube