Το νέο υβριδικό Toyota για το Le Mans θα έχει 1.000 ίππους! [videos]

Το νέο υβριδικό Toyota για το Le Mans θα έχει 1.000 ίππους! [videos]

Το νέο πρωτότυπο TS040 HYBRID για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής θα έχει συνολική ισχύ σχεδόν 1.000 PS με τα δύο συστήματα ανάκτησης ενέργειας σε λειτουργία.

Η Toyota, που παρουσίασε το αγωνιστικό πρωτότυπο του 2014 στην πίστα Paul Ricard σήμερα (Πέμπτη), αποκάλυψε ότι η νέα έκδοση του ατμοσφαιρικού της βενζινοκινητήρα V8 θα αποδίδει 520 PS και ότι θα έχει άλλους 480 PS διαθέσιμους από τα υβριδικά συστήματα στον εμπρός και τον πίσω άξονα του αυτοκινήτου.

Η υιοθέτηση δύο συστημάτων ανάκτησης/απόδοσης ενέργειας επέτρεψε στην Toyota να αυξήσει την υβριδική ισχύ κατά 50% σε σχέση με το περσινό αγωνιστικό TS030, που είχε 300 PS από το ένα και μοναδικό σύστημα στον πίσω του άξονα.

Ο οδηγός της ομάδας, Alex Wurz, που εξελίσσει το TS040 από τον Ιανουάριο, δήλωσε: «Είναι εκπληκτικό, εξαιρετικά δυνατό. Η τετρακίνηση μας επιτρέπει να επιταχύνουμε καλύτερα, μοιάζει σαν πύραυλος! Όμως ένας σημαντικός λόγος που υιοθετήσαμε την τετρακίνηση ήταν για να ανακτούμε περισσότερη ενέργεια κατά το φρενάρισμα. Κι αυτό δουλεύει εξαιρετικά καλά».

Η Toyota επέλεξε να συμμετάσχει στη δεύτερη υψηλότερη υποκατηγορία υβριδικής ισχύος, που επιτρέπει τη χρήση 6 megajoule ενέργειας ανά γύρο του Le Mans. O Hisatake Murata, επικεφαλής της εξέλιξης υβριδικών συστημάτων της Toyota στην Ιαπωνία, εξήγησε ότι απέρριψαν τη συμμετοχή στην υψηλότερη κλάση των 8 MJ για λόγους βάρους. «Σκεφτήκαμε την υψηλότερη υβριδική ισχύ, αλλά συμβιβαστήκαμε στα 6 MJ διότι οτιδήποτε μεγαλύτερο, χρησιμοποιώντας ανάκτηση της κινητικής ενέργειας, είχε αρνητική επίδραση στο χρόνο γύρου, λόγω του επιπλέον βάρους», είπε.

Η Toyota χρησιμοποιεί μια μονάδα κινητήρα-γεννήτριας της DENSO στον πίσω άξονα, όπως το 2012-’13, και μια έκδοση της μονάδας AISIN AW στον εμπρός άξονα, με την οποία είχε πειραματιστεί στην αρχή του 2012. Η ομάδα έχει ήδη πείρα στα τετρακίνητα υβριδικά αγωνιστικά από τη Supra HV-R με την οποία νίκησε στις 24 Ώρες του Tokachi το 2007.

Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε υπερπυκνωτές του TS030 διατηρήθηκε και στο νέο αγωνιστικό. Ο ατμοσφαιρικός Toyota V8 μεγάλωσε από τα 3,4 λίτρα, το μέγιστο που επέτρεπαν οι παλιοί κανονισμοί, στα 3,7 λίτρα για καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Τα δύο Toyota TS040, που θα πάρουν μέρος στις επίσημες δοκιμές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) στο Paul Ricard αυτή την εβδομάδα, θα οδηγούνται από τους Alex Wurz, Kazuki Nakajima και Stephane Sarrazin (το Νο.7) και τους Anthony Davidson, Nicolas Lapierre και Sebastien Buemi (το Νο.8).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube