Τέσσερις οι νεκροί στο Isle Of Man TT 2016

Τέσσερις οι νεκροί στο Isle Of Man TT 2016

Δύο ακόμα αναβάτες έχασαν τη ζωή τους στα πλαίσια του φετινού αγώνα του Isle of Man, την περασμένη Παρασκευή.

Ο πιο επικίνδυνος αγώνας μοτοσυκλετών στον κόσμο ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όχι όμως πριν πάρει τις ζωές δύο ακόμα αναβατών.

Η αρχή είχε γίνει την προηγούμενη Κυριακή 5 Ιουνίου, όταν είχε χάσει τη ζωή του ο Αυστραλός αναβάτης sidecar Dwight Beare και ο Βρετανός αναβάτης Paul Shoesmith. Και την περασμένη Παρασκευή 9 Ιουνίου, ο θλιβερός αριθμός των νεκρών μεγάλωσε κι άλλο.

Ο πρώτος άτυχος της ημέρας ήταν ο 58χρονος Βρετανός Ian Bell. Οδηγούσε ένα sidecar στον αγώνα Sidecar Race 2, μαζί με τον υιό του Carl Bell. Στην περιοχή του Ballaspur είχαν μια έξοδο από την οποία ο Carl τη γλίτωσε χωρίς σοβαρό τραυματισμό, όμως ο Ian έχασε τη ζωή του. Το ντεμπούτο του στον αγώνα του Isle of Man είχε γίνει το 1995, όταν και κέρδισε το κύπελλο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου. Έκτοτε έχει ανέβει πέντε φορές στο podium, ενώ σημείωσε και μια νίκη το 2003.

Αργότερα μέσα στην ίδια μέρα, άλλη μια ζωή χάθηκε, αυτή τη φορά στο Keppel Gate. Ήταν ο 32χρονος Βρετανός Andrew Soar, που συμμετείχε στον αγώνα Senior TT. Η πρώτη του εμφάνιση στο νησί είχε το 2012, στον θεσμό Manx Grand Prix, όπου είχε τερματίσει 2ος στην κατηγορία Newcomers A και στη Senior MGP. Σε αυτή την τελευταία είχε νικήσει το 2014, ενώ η πρώτη του συμμετοχή στο Isle of Man TT έγινε το 2015.



Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος στο Isle of Man TT σημειώθηκε τόσο ο ταχύτερος γύρος με μοτοσυκλέτα από τον Michael Dunlop, ο οποίος έσπασε το φράγμα των 17’ για τα 60,7 km του αγώνα, όσο και ο ταχύτερος γύρος με αυτοκίνητο από τον Mark Higgins, με ένα Subaru WRX STi.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube