Τα πιο εξωφρενικά αγωνιστικά για αναβάσεις [videos]

Τα πιο εξωφρενικά αγωνιστικά για αναβάσεις [videos]

Κολασμένος ήχος, σκασίματα, φωτιές,κινητήρες F1 που στορφάρουν στο άπειρο, γιγάντια τούρμπο που σφυρίζουν δαιμονισμένα, καρφωτές αλλαγές από σειριακά σασμάν πολυβόλα και θεόρατες φτερούγες. Αυτός είναι ο μαγικός κόσμος των Αναβάσεων στο εξωτερικό. Ανοίξτε

Το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος Αναβάσεων είναι όσο καλύτερο επιτρέπει η κατάσταση της χώρας. Σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, σε μια διαλυμένη οικονομία όπου δεν υπάρχουν υγιείς επιχειρήσεις και χορηγοί, η ύπαρξη του θεσμού εξαρτάται αποκλειστικά από την διάθεση τον οδηγών να τον κρατούν ζωντανό.

Οι συμμετέχοντες πληρώνουν το πάθος τους για αγώνες αποκλειστικά από την τσέπη τους. Για να εξελίξουν και συντηρήσουν τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα. Και κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Ενώ όμως το οδηγικό ταλέντο περισσεύει, και τα περάσματα των Ελλήνων πρωταθλητών αναβάσεων σηκώνουν τους θεατές στις μύτες των ποδιών, τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι μάλλον συνηθισμένα, βασισμένα σε προσθιοκίνητα hatchback όπως το Civic Type R και το αειθαλές Peugeot 106 Rallye. Δεν λείπουν highlights όπως το Fiesta του πρωταθλητή Μάριου Ηλιόπουλου, μια ειδική κατασκευή με κινητήρα τοποθετημένο κατά μήκος. Ή το πισωκίνητο Sierra RS500 του Κεχαγιά, μερικά Escort WRC, κάποιες παλιές BMW και ορισμένα Lancer Evolution της κατηγορίας Ν.

Την ίδια ώρα, σε αναβάσεις στην Ιταλία, στην Αυστρία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αγωνίζονται πρωτότυπα αγωνιστικά που… γκρεμίζουν τα βουνά. Με την όψη, με τον ήχο και τη δύναμή τους. Όπως η απόκοσμη Ferrari F550 GT1, η εξωφρενική Alfa Romeo 4C, οι πρώην DTM Alfa 155, τα Audi Quattro S1, οι παραφουσκωμένες Porsche 911, οι Mercedes 190 με τον Judd V8 τοποθετημένο… στο κέντρο. Και άλλα θηρία όπως κάποιες Lancia Integrale χιλιάδων ίππων, μια Mercedes SLK με μοτέρ F1, ακόμη και μια Lamborghini Gallardo Super Trofeo, που μπορείτε να απολαύσετε σε αυτά τα video.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube