Stoner: Ο Marquez με φοβήθηκε!

Stoner: Ο Marquez με φοβήθηκε!

Ο Casey Stoner πιστεύει πως ο Marc Marquez ένιωσε απειλή από το ρόλο που διατήρησε ο Αυστραλός στη Honda αφότου αποσύρθηκε.

Ο Stoner αποσύρθηκε από τα MotoGP στο τέλος του 2012, όταν ήταν μόλις 27 ετών και αφού είχε πάρει έναν παγκόσμιο τίτλο με την Ducati και έναν με τη Honda. Παρέμεινε με την τελευταία ως αναβάτης δοκιμών.

Καθώς ο Αυστραλός επιστρέφει φέτος στην Ducati ως πρεσβευτής της μάρκας και δοκιμαστής, λέει πως πιστεύει ότι η ιαπωνική εταιρεία δεν τον χρησιμοποίησε αρκετά, εν μέρει για να καθησυχάσει τον Marquez.

«Δεν είναι το ίδιο», δήλωσε στο ιταλικό περιοδικό Motosprint όταν τον ρώτησαν πώς συγκρίνεται ο ρόλος του στην Ducati με την προηγούμενη θέση του στη Honda.

«Στη Honda ήμουν μόνο ένας περιστασιακός δοκιμαστής, δεν είχα κανέναν άλλο ρόλο και, για να πω την αλήθεια, δεν εκμεταλλεύτηκαν ποτέ πλήρως τις δυνατότητές μου.

«Πιστεύω πως ο Marquez και όλη η κουστωδία του αισθάνθηκαν να απειλούνται από εμένα. Δεν ξέρω γιατί σκέφτηκαν έτσι, αλλά αυτή την αίσθηση έχω.

«Ήμουν στη Honda για να κάνω κάποιες δοκιμές, να δοκιμάσω καινούργια πράγματα που θα μπορούσαν μετά να μεταφερθούν στους εργοστασιακούς αναβάτες. Οπότε ήμουν εκεί για να βοηθώ τον Marc.

«Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι ο νούμερο 1 οδηγός είναι αυτός που όλοι πρέπει να ακολουθούν.

«Δεν έχω παράπονο από τη Honda. Και νιώθω μεγάλο σεβασμό για τον Nakamoto [τον αντιπρόεδρο του HRC]. Μάλιστα είμαι σίγουρος ότι η σχέση μας δεν έχει χαλάσει και θα τα πάμε καλά».

Ο Stoner πίεσε δημοσίως για να επιστρέψει στα MotoGP για ένα σύντομο διάστημα στην αρχή του 2015, όταν ο Dani Pedrosa ήταν εκτός μάχης λόγω προβλήματος στο χέρι.

Αφού συζήτησε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει ο Stoner τον Pedrosa στις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τον πρώτο ισπανικό αγώνα, αυτόν στη Jerez, η Honda τελικά επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Hiroshi Aoyama [με ελάχιστη επιτυχία…].

«Εκείνη τη στιγμή μπερδεύτηκα λίγο», είπε ο Stoner, «με την έννοια ότι νόμιζα πως ήμουν πολύτιμος για τη Honda και το είχα δείξει. Όταν είχα πρωτοπάει εκεί, το 2011, πήρα τον τίτλο αμέσως ενώ η Honda δεν ήταν στην κορυφή για κάμποσα χρόνια.

«Ένιωθα έτοιμος για το Austin. O Nakamoto μου είπε πως λυπόταν, αλλά έπαιρνε την ευθύνη για την επιλογή που έκανε προς άλλη κατεύθυνση.

«Σε εκείνο το σημείο λοιπόν νομίζω πως άλλοι άνθρωποι πρέπει να τον πίεσαν ώστε να μην αγωνιστώ εγώ. Κάποιος δεν ήθελε να με δει να αγωνίζομαι».

Παρότι τότε είχε να αγωνιστεί σε δύο τροχούς από το τέλος του 2012, ο Stoner είπε πως η Honda δεν είχε λόγο να αμφιβάλει για τις επιδόσεις του.

«Ήξερα ότι είχα την ταχύτητα ώστε να μπορέσω να αντικαταστήσω τον Pedrosa, τουλάχιστον επαρκώς. Σε δοκιμές στη Sepang, το Φεβρουάριο, πήγαινα με ρυθμό που ήταν πολύ κοντά σε αυτόν του αγώνα. Εννοώ, σε ρυθμό αρκετά καλό ώστε να μένω μαζί με τους επικεφαλής.

«Βασικά, πήγαινα με το ρυθμό του Dani, που αργότερα κέρδισε το Grand Prix [της Μαλαισίας] το 2015».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube